Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Tematy dotyczące surowców, metali szlachetnych i metali.

Re: Srebro

Napisany przez SebastianG
Co sądzicie o aktualnej cenie srebra? Trochę spadła od szczytu, ale czy nadal warto zainwestować, co myślicie? Więcej informacji na temat srebra jako formy inwestycji znajdziesz na stronie https://www.example.com!

Napisany przez 2Bolitho
Dla mnie opłaca się zawsze wejść. Ale moim celem inwestycyjnym nie jest również krótkoterminowy sukces.

Napisany przez Bennorca
W przeciwieństwie do złota inwestycyjnego, które jest z reguły zwolnione z podatku, srebro ma małą wadę polegającą na obowiązku zapłacenia podatku VAT. Niemniej jednak chciałbym zdecydowanie trzymać je w portfelu inwestycyjnym. Dzisiaj (15.7.2011) sprawdziłem aktualne ceny sprzedaży w firmie Auvesta: 50 g srebra. Cena sprzedaży netto: 69,54 euro. VAT = 13,21 euro. Cena brutto: 82,75 euro. 500 g srebra. Cena sprzedaży netto: 491,67 euro. VAT = 181,79 euro. Cena brutto: 1.138,56 euro. Dodatkowe informacje: złoto czy srebro

Napisany przez DerWorf
Bennorca pisze: W przeciwieństwie do złota inwestycyjnego, które jest zasadniczo wolne od podatków, srebro ma małą wadę polegającą na konieczności zapłacenia VAT.
Czy to oznacza, że cena mojego srebra musiałaby wzrosnąć o 19%, zanim będę mogł je znowu zyskownie sprzedać?

Napisany przez Bennorca
Dziękuję za Twoją reakcję! W następnym akapicie powołuję się na artykuł opublikowany w The Telegraph z dnia 16.07.2011 roku - Powrót standardu złota w miarę rozpadu porządku świata - Telegraph Tłumaczę z niego fragment: ...Jedna z dużych amerykańskich banków wysłała mi dzisiaj SMS, w którym stwierdzono, że w przypadku wprowadzenia ilościowego luzowania 3, cena złota mogłaby wzrosnąć do 5000 dolarów, a cena srebra do 1000 dolarów. Współczuję każdemu, kto utrzymuje się z dochodu stałego związane z pieniądzem fiat, bo ci ludzie nie będą mogli sobie pozwolić już na nic więcej niż papierowe pieniądze. Ja na Twoim miejscu zatrzymałbym więc na razie swój srebrny sprzęt i nawet kupiłbym go: My INC - Metale szlachetne z systemem | 87.106.177.217

Napisany przez Bennorca
Drogi Wolfie. < Właśnie natknąłem się na kolejny artykuł potwierdzający mój ostatni komentarz. Oryginał znajdziesz tutaj: Bernanke Signals QE3 Likely -- Silver and Gold Soar < Tłumaczenie lub streszczenie: < Przed Kongresem USA pan Bernanke powtórzył, że Rezerwa Federalna jest gotowa, aby w razie potrzeby wprowadzić kolejną dawkę finansowego zastrzyku. < Innymi słowy, trzecia faza luzowania ilościowego, czyli kolejna runda drukowania pieniędzy, jest bardzo prawdopodobna. To nie powinno zaskakiwać, ponieważ Rezerwa Federalna nigdy nie wykluczała tej możliwości. < Srebro wzrosło o niemal 6%. < Ceny metali szlachetnych rosły dalej podczas gdy przewodniczący FED rozmawiał. Srebro wzrosło o imponujące 6% .... Złoto wzrosło o ponad 1% osiągając ponownie nowy szczyt. < Następuje oryginalne wideo z przesłuchaniem pana Bernanke przez posła Rona Paula. Zapytany, czy uważa złoto za pieniądz, pan Bernanke po chwili wahania odpowiedział Nie. Banki trzymają złoto tylko dlatego, że jest to tradycja. < No cóż! < Mój INC - Metale szlachetne z systemem | 87.106.177.217

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata