Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Czy istnieje możliwość wypowiedzenia umowy finansowania samochodu w przypadku wypadku drogowego?

Napisany przez ADMCI4
Cześć wszystkim, nie jestem zbyt zainteresowany finansowaniem samochodu przez bank, ale prawdopodobnie pozostaną mi niewielkie możliwości, jeśli chcę znowu jeździć samochodem. Jednak chciałbym wcześniej upewnić się w pewnych kwestiach. Tutaj na forum na pewno jest wielu specjalistów w tej dziedzinie, którzy mogą udzielić mi kompetentnych informacji. Zastanawiam się również, co się stanie z finansowaniem w przypadku wypadku. Czy będę miał wtedy możliwość zerwania umowy dotyczącej finansowania i uregulowania pozostałej kwoty jednorazowo, czy muszę nadal spłacać raty zgodnie z umową przez cały okres trwania?

Re: Czy istnieje możliwość wypowiedzenia umowy finansowania samochodu w przypadku wypadku drogowego?

Napisany przez Bausparboerse
Witaj Pappenheimerze, w przypadku finansowania samochodu zazwyczaj chodzi o rodzaj kredytu prywatnego. Zazwyczaj można go wypowiedzieć z okresem wypowiedzenia wynoszącym 3-6 miesięcy. Prawdopodobnie istnieje także minimalny okres obowiązywania. Istnieje również możliwość przeniesienia pożyczki na nowy pojazd. Należy zastanowić się, czy nie warto przekształcić kredytu samochodowego w klasyczny kredyt prywatny poprzez refinansowanie. Dlatego przy podpisywaniu umowy warto wcześniej sprawdzić warunki dotyczące wypowiedzenia. Pozdrawiam, Bausparbörse Klaus Stockhausen

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata