Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Czy istnieje ubezpieczenie spłaty kredytu bez okresu minimalnej trwałości?

Napisany przez ADMCI4
Kochani w forum, od czasu mojej ostatniej pożyczki wiem, że obecnie zwyczajem jest pozostawienie ubezpieczenia na życie na okres co najmniej trzech lat, nawet jeśli pożyczka nie będzie istnieć przez cały ten czas. Moim zdaniem jest to oszustwo, ponieważ jeśli jestem w stanie spłacić pożyczkę, to nie potrzebuję już tego ubezpieczenia. Interesuje mnie, czy istnieją banki, które oferują pożyczki z ubezpieczeniem na życie, które nie musi obowiązywać przez co najmniej trzy lata. Oczywiście warto się ubezpieczyć, ale nie powinno się przesadzać z koniecznością. Kto ma tutaj dobrą wiedzę?

Napisany przez Naseweis
Cześć, tutaj chodzi prawdopodobnie o ubezpieczenie na życie z ryzykiem, które zawsze pokrywa pozostałą sumę kredytu. Gdy kredyt zostanie całkowicie spłacony, ubezpieczenie automatycznie również się kończy. Jest to standardowa praktyka w kasach oszczędności mieszkaniowych. Może to również być zwykłe ubezpieczenie na życie z ryzykiem, które jest zawierane na określony czas trwania. Takie ubezpieczenia mają minimalny okres obowiązywania wynoszący jeden rok i w przypadku płatności miesięcznych mogą być wypowiedziane na drugi dzień miesiąca. Przy płatnościach rocznych mogą być wypowiedziane na koniec roku (termin wypowiedzenia wynosi 1 miesiąc). Pozdrawiam serdecznie, Mądrala

Napisany przez risikoleben
Nie powinno się zawierać ubezpieczenia kredytu na życie w banku. Prawdopodobnie istnieją dostawcy oferujący nawet 2 lata.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata