Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Korzyści dla klientów w bankach

Napisany przez Kira
Drodzy użytkownicy forum finansowego, obecnie piszę pracę seminaryjną na temat Korzyści dla klienta w bankach. Jestem zainteresowany tym, co rozumiecie pod pojęciem korzyści dla klienta w bankach lub w produktach bankowych. W jakim banku szczególnie zwraca się uwagę na wysoką korzyść dla klienta, który bank jest szczególnie korzystny dla klienta i dlaczego? Czy zależy Wam tylko na dobrej poradzie i wysokich oprocentowaniach, czy kryje się za tym coś więcej? Czego jeszcze oczekujecie od swojego banku? Mam nadzieję na Wasze odpowiedzi =)

Napisany przez 2Bolitho
Dla mnie bank to po prostu firma jak każda inna. Tam po prostu kupuje się usługi finansowe. Jako klient nie jestem winien swojemu bankowi żadnej szczególnej lojalności. Moim zdaniem doradztwa finansowego można oczekiwać jedynie w ramach programu banku. Ale żadnego rzeczywistego doradztwa finansowego. Tutaj interesy między klientem a sprzedawcą są zbyt rozbieżne.

Napisany przez Jongleur
Zazwyczaj takie rzeczy są przeprowadzane za pomocą ankiet (wtedy zrobiłem moją w Voycer - Home). Przynajmniej ułatwia to analizę. :-) Widzę banki również tylko jako biznes. Chcą przede wszystkim pozbyć się SWOICH produktów, dlatego nie można oczekiwać niezależnej porady. Zatem korzyść dla klienta nie jest tu zapewniona.

Napisany przez Doso
Banki chcą zarabiać pieniądze, a klient jest tylko środkiem do tego celu. Aby jak najwięcej klientów zdecydowało się zostawić swoje pieniądze w banku, oferują im oni pewne korzyści w zamian.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata