Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: finansowanie domu

Napisany przez Elmoo
Cześć. Chcielibyśmy (5 osób) zbudować Dom w standardzie Kfw 70 (konstrukcja drewniana). Dodatkowo chcielibyśmy zakwaterować moich teściów. Dostaną oni osobną przestrzeń w domu. Dom będzie miał około 195m². Działka będzie kosztować 55 000 euro (957m²), a Dom około 195 000 euro. Jesteśmy (1000 + 500) gotowi płacić miesięcznie 1500 euro. Chcielibyśmy pożyczyć około 310 000 euro. Nie mamy kapitału własnego. Jestem urzędnikiem. Finansowanie będzie prowadzone tylko przeze mnie i moją żonę (S. oczywiście płaci 500 euro). 1. Jaką formę finansowania byście wybrali? 2. Czy należy uwzględnić dofinansowanie rządowe Riestervörderung w finansowaniu? 3. Jaką bank polecalibyście? 4. Czy bank w ogóle udzieli mi takiej kwoty? 5. Czy ma sens zaproponowanie teściom umowy najmu i włączenie tego do finansowania? Problem: Mamy około 3 900 euro do dyspozycji. Moja żona właśnie straciła pracę, ale ma już nową ofertę pracy. Będzie zarabiać około 450 euro dodatkowo. Umowa zostanie podpisana wkrótce. 1. Czy może pojawić się problem z bilansem domowym? 2. Jak poradzić sobie z problemem dotyczącym mojej żony oraz istniejących kredytów w wysokości około 800 euro miesięcznie? Liczę na żwawą dyskusję. Proszę zadawać pytania, jeśli dostępne informacje są niewystarczające.

Napisany przez NaTwoim13
Witaj Elmoo, zasadniczo finansowanie na podstawie przedstawionych danych powinno być możliwe do zrealizowania. Jako kredyt wybrałbym kredyt ratalny z 1% spłaty kapitału. Dodatkowo opcja dodatkowej spłaty w wysokości co najmniej 5% oraz opcja zmiany oprocentowania w zakresie od 1 do 5%! Jako drugi element dołączyłbym KfW, być może do programu 124 dołączyć również program 153! To zależy od wartości efektywności energetycznej domu! Zrezygnowałbym z dofinansowania Riester, mogę podać powody w prywatnej wiadomości, ale już wcześniej wyrażałem to w innych postach! Co do polecanej banku, okaże się, gdy wszystkie parametry zostaną ustalone. Oczywiście należy wybrać bank, który oferuje najlepsze warunki dla Twojej strategii finansowej! Możesz wybierać spośród około 120 banków, które można ze sobą porównać! Jednak myślę, że skupienie się na trzech dużych instytucjach hipotecznych byłoby słusznym wyborem! Możesz spłacać około 1500 euro miesięcznie, brak wkładu własnego nie stanowi przeszkody, zwłaszcza jeśli stworzy się koncepcję, w której drugi kredyt pokryje koszty dodatkowe, co pozwoli na korzystne sfinansowanie kosztów produkcji. Z jakiego regionu pochodzisz? W tej kwestii Sparda Bank może być atrakcyjnym partnerem pomostowym do głównych kredytów, z oprocentowaniem 4,25%, jednak zależy to od regionu. Umowa najmu ma sens, gdyż zwiększa zdolność kredytową, ale myślę, że można się bez tego obejść! Chętnie przygotuję dla Ciebie niezobowiązującą koncepcję, jeśli masz takie życzenie, po prostu skontaktuj się ze mną mailowo lub telefonicznie!

Napisany przez Baufipool
Cześć, aby ustalić, czy jest możliwe sfinansowanie i jakie warunki można uzyskać, musielibyście najpierw wypełnić formularz do gromadzenia danych. Mogę go przesłać na podany adres e-mail.

Pozdrowienia

Napisany przez NaTwoim13
Sprawdź, kiedy został opublikowany ten post.

Przestań z tą reklamą, to denerwujące!! Przecież nawet nie czytasz tych postów!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata