Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Tematy podatkowe, takie jak podatek od zysków kapitałowych, podatek dochodowy od kapitału, podatek od nieruchomości i wiele innych.

Re: Willa wakacyjna za granicą - ulgi podatkowe!

Napisany przez ADMCI4
Cześć, cześć. Potrzebuję dobrej rady. W Holandii posiadam małą willę na wakacje, którą wykorzystuję prywatnie podczas wydłużonych weekendów. Dlatego chciałbym dowiedzieć się, jak można minimalizować podatek dochodowy od willi w Holandii? Jest to tylko dla mojego prywatnego użytku. Czy wynajem willi miałby istotne znaczenie? Jak mogę inaczej zmniejszyć obciążenia podatkowe? Jakie inne możliwości wchodzą w grę? Z góry dziękuję za rady, Pepe.

Re: Willa wakacyjna za granicą - ulgi podatkowe!

Napisany przez ADMCI4
Cześć! Nie do końca zrozumiałem Twoje pytanie - jeśli mam być zupełnie szczery. O co właściwie chodzi? Czy chcesz otrzymać informacje na temat opodatkowania dochodów w NL, bo tam jesteś zobowiązany do płacenia podatków? A może źle to zrozumiałem i masz tylko Dom w NL i jesteś opodatkowany w Niemczech, ponieważ tam jest Twój główny Dom? Mogę powiedzieć, że w obu przypadkach nie ma znaczenia, czy wynajmujesz Dom czy sam w nim mieszkasz. W przypadku wynajmu domu letniskowego musiałbyś również opodatkować te dochody. Mogę teraz przeprowadzić długie wykłady na temat ogólnych ulg podatkowych, ale sądzę, że nie przyniesie to zbyt dużo korzyści - jeśli nie wiem, o co dokładnie chodzi. Pilne zalecenie: Skorzystaj z porady rzeczywistego eksperta podatkowego. Nie powinno to być takie kosztowne! Pozdrowienia, Edi

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata