Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Zakup domu i działki

Napisany przez Timbo
Cześć przyjaciele Forum, jestem zainteresowany zakupem domu z działką. Niestety moje bank jest bardzo wolny. Oto krótkie dane. Według informacji banku, obecnie ustalana jest wartość zabezpieczenia. Cena zakupu domu z działką to 75 000 EUR - piwnica dostępna, strych dostępny (oba suche) - parter + 1. piętro dostępne - powierzchnia zabudowana około 260m³ - powierzchnia działki 2000m² - zgodnie z informacją gminy: wartość gruntu około 100 EUR/m² Wszystko to ma zostać jeszcze zmodernizowane za około 100 000 EUR. Potrzebna kwota finansowania: 93 000 EUR Księga wieczysta jest czysta. Wszystkie inne kryteria są pozytywne (wkład własny, dochód, itp.). Czy istnieją jakiekolwiek powody do odrzucenia? Zaczynam się denerwować. Dzięki Timbo

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Timbo, takiej sytuacji nie można ocenić, ale najprawdopodobniej koszty remontu nie zostaną uwzględnione w 100%, więc może być trochę trudniej. Dołączyłem ofertę z 15-letnim okresem gwarancji na oprocentowanie, gdzie finansowanie - pod warunkiem dokładnych danych dotyczących zdolności kredytowej i obiektu - zostanie zaakceptowane w ciągu 4-6 dni roboczych! Przy okresie 10 lat nominalna stawka wynosiłaby 4,15%, a efektywna stawka 4,23%!

Napisany przez Timbo
Dziękujemy za odpowiedź. kredyt na modernizację jest wypłacany w zależności od postępu prac budowlanych, po przedstawieniu kosztorysów lub faktur? Timbo

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Timbo, Tak, załatwiamy to dla naszych klientów. Zlecenie płatności jest potwierdzane przez nas wraz z postępem prac budowlanych i akceptowane przez wszystkie nasze banki, możliwe są również płatności na konto dla gotówki! W przypadku faktur płatność jest dokonywana bezpośrednio do wystawcy faktury (wykonawca firmy branżowej), a w przypadku płatności gotówką lub własnych prac na konto kredytobiorcy!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata