Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Co się dzieje z RSV po zwiększeniu?

Napisany przez coper187
Cześć wszystkim, W maju 2006 r. wziąłem kredyt w Santander, w ramach którego dostałem ubezpieczenie na życie kredytobiorcy od Kredit Life. W maju 2009 r. musiałem zwiększyć kredyt. Wtedy została sporządzona nowa umowa kredytowa i ponownie konieczne było zawarcie nowej umowy ubezpieczenia na życie kredytobiorcy z Credit Life. Ponieważ byłem niezadowolony z Santander, przeniosłem się do Sparkasse i spłaciłem kredyt w Santander. Umowa ubezpieczenia na życie kredytobiorcy została zerwana, a Credit Life wypłaci mi teraz należną premię za jej zwrot. Teraz pojawia się pytanie: co dzieje się z premią z pierwszej umowy ubezpieczenia na życie kredytobiorcy? Czy Santander przeniosła premię za zwrot do nowej umowy, mimo że została zawarta nowa umowa? Czy w ogóle mogę odzyskać premię za zwrot? Z góry dziękuję

Napisany przez Kevin
Dokładnie to samo zastanawiam się od jakiegoś czasu. Czy wiesz może coś dokładniejszego na ten temat?

Napisany przez Naseweis
ubezpieczenie na życie związanego z kredytem to zazwyczaj ubezpieczenie na życie ryzykowne, które ma pokryć pozostałą kwotę kredytu. Tutaj nie gromadzi się kapitału, dlatego też nie ma możliwości wypłaty.

Napisany przez Kevin
Oczywiście, wypłata może zostać dokonana, jeśli kredyt zostanie spłacony przedterminowo.

Napisany przez Naseweis
Kevin pisze: Oczywiście, wypłata może nastąpić, gdy kredyt zostanie spłacony przed terminem.
A co Twoim zdaniem powinno zostać wypłacone?

Napisany przez Kevin
Czyli jeżeli ktoś bierze kredyt, musi wziąć także ubezpieczenie RSV, które trzeba zapłacić z góry, powiedzmy 4000 euro. To zostaje doliczone do kredytu. To znaczy, że jest naliczane na cały okres spłaty. Jeśli teraz spłacisz kredyt przed czasem, na przykład połowę okresu spłaty, powinieneś otrzymać z powrotem około 2000 euro, ponieważ ubezpieczenie jest naliczane na cały okres spłaty.

Napisany przez Naseweis
Cześć Kevin, na jakiego pożyczkodawcę wpadłeś? ubezpieczenie spłaty kredytu to ubezpieczenie na życie ryzykowne, które zazwyczaj jest płatne miesięcznie. Składka jest zawsze obliczana na podstawie bieżącego pozostałego kredytu. Oznacza to, że jeśli kredytobiorca umrze, kredyt zostanie automatycznie spłacony. Nie mogę sobie w najlepsze chęci wyobrazić, że pełna składka na cały okres ubezpieczenia spłaty kredytu zostanie udzielona jako dodatkowy kredyt. Pozdrowienia, Naseweis

Napisany przez Kevin
Pierwszy post dotyczy banku Santander. Wiem, że w tym banku jest tak, jak napisałem.

Napisany przez Naseweis
Obejrzałem właśnie warunki oferowane przez S.B. Mogę tylko potrząsnąć głową - kredyt na 2 lata po prawie 8% rocznie + prawie 4% opłaty kredytowej. Nie, dziękuję! Pozdrawiam, Naseweis

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata