Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Dyskusje na tematy związane z pracą i zawodem.

Re: Jak zostać pośrednikiem ubezpieczeniowym jako przedsiębiorca?

Napisany przez cadillac
Cześć, jestem ekspertem ds. ubezpieczeń i obecnie studiuję również ekonomię na uczelni zdalnej. Mam teraz około 20 lat i pracowałem 2-3 lata po ukończeniu szkoły handlowej w terenie. Potem byłem za granicą i prowadziłem agencję, teraz od niedawna znów jestem w Niemczech i wolałbym tu zostać. Muszę zacząć wszystko od nowa. Czy macie ogólne wskazówki, co można obecnie zbudować w sprzedaży finansów. Słyszałem o portalach internetowych, do których można dołączyć, a następnie oferować ich produkty. Po zarejestrowaniu się można mieć dostęp do wielu produktów. Wówczas jest się już pośrednikiem. Brzmi to prosto i uczciwie. Zostaje mi tylko kupić terminy spotkań z klientami. Gdzie znajdują się takie portale? Jak się nazywają? Nie jestem pewien, czy powinienem ponownie wybrać wyłączność, ponieważ jestem jeszcze młody i mam czas, aby powoli się ustabilizować. Ważne jest dla mnie, aby oferować moim klientom najlepsze produkty, jakie tylko mogę. I decydując się na wyłączność, nie mam tam zbyt wielkiej swobody. Nie znam się jednak na pośrednictwie. Wiem, że odpowiedzialność jest wysoka. Słyszałem o grupach pośredników. Ale nie wiem zbyt wiele na ten temat. Słyszałem także o tzw. „Maklerpools”, ale dokładnie nie wiem, co to jest. O tych grupach słyszałem także, że wiele z nich zbankrutowało, a wtedy nie otrzymuje się swojej prowizji. Czy ktoś się na tym zna i może dać mi wskazówki, które grupy są finansowo silne i godne zaufania? Czy pomogą mi w założeniu własnej działalności? Czy są lepsze sposoby, aby się dowiedzieć? Jak zdobyć klientów? Dzięki wyłączności otrzymuje się stałych klientów, ale jak postępować jako nowy pośrednik? Jakie firmy sprzedaży adresów są obecnie wiarygodne? Czy istnieją inne sposoby zdobywania klientów?

Napisany przez cadillac
No więc w takim dużym forum nie przypuszczałem, że nie ma żadnych kolegów, którzy kiedyś też zaczynali od zera i teraz mogą dzielić się swoimi doświadczeniami.

Napisany przez Naseweis
Cześć Cadilac, czego oczekujesz w tej odpowiedzi. Co najpierw potrzebujesz to specjalistyczna wiedza z dziedziny ubezpieczeń, której się nie dostaje za darmo. Trzeba znać rynek, a nie tylko kilka stawek ubezpieczeniowych. Poleciłbym zacząć od pracy jako pracownik w agencji brokerskiej, zanim spróbujesz zarabiać dużo pieniędzy. To się nie uda. Kupowanie spotkań z klientami, słysząc to już mnie zryszało. Otwórz książkę telefoniczną lub adresową. Albo przejdź się po nowych dzielnicach mieszkalnych i zapisz sobie nazwy. Grupa przyjaciół, znajomych, sąsiadów, byli koledzy szkolni i już masz nadmiar adresów. Pozdrowienia

Napisany przez Frankisar
Jeśli chcesz założyć własną działalność, nie potrzebujesz tylko wiedzy maklera, ale również znajomości z zakresu zarządzania personelem i wszelkich procesów gospodarczych. Spróbuj skorzystać z coachingu https://www.ericksoncoaching.com. Z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że ten coaching pomaga w całej karierze zawodowej.

Napisany przez cadillac
Jeśli chcesz założyć firmę, nie tylko potrzebujesz wiedzy brokera, ale także powinieneś być obeznany w zarządzaniu personelem i wszelkich procesach gospodarczych. Spróbuj z coachingu https://www.ericksoncoaching.com. Z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że ten coaching pomaga w całej karierze zawodowej. Kierowałem już agencją. I powyższe mi jest znane. Zdecydowanie skorzystałbym z usług Steffena Rittera, jeśli chodzi o agencje ubezpieczeniowe.

Napisany przez EasyD
Naseweis pisze: Otwórz książkę telefoniczną lub książkę adresową. Lub przejdź raz po nowych osiedlach od domu do domu i zapisz sobie imiona.
Nawet jeśli jest to absolutnie zakazane przez dzisiejsze przepisy, trzeba powiedzieć, że ten, kto zbudował swoją działalność od podstaw odnosząc sukces, ten potem jest przygotowany na wszystko.

Napisany przez cadillac
Interesuje mnie najgorsze możliwe szkody, jakie mógłbym ponieść. Chodzi mi o kary, jakie można otrzymać, gdy sprawa trafi do sądu. Pytanie brzmi, czy opłacałoby się to dla przedstawiciela. Nie mogę sobie również wyobrazić, że bez skrupułów przedstawiciele będą szczęśliwi na dłuższą metę. Przecież przepisy nie zostały ustanowione bez powodu. W Niemczech można szybko zostać zgłoszonym, nawet przez konkurentów. Moim celem jest wykonywanie mojego zawodu do końca życia, jeśli to możliwe. Nawet gdy nie będzie to konieczne. Chciałbym mieć mniej obowiązków, na przykład obsługiwanie tylko wybranych klientów i kontrolowanie tylko agencji. Uważam, że szanse na osiągnięcie tego celu przy użyciu metod opartych tylko na szybkim zysku są niewielkie.

Napisany przez Naseweis
EasyD pisze: Nawet jeśli obecne przepisy kompletnie tego zabraniają, trzeba rzeczywiście powiedzieć, że ten, kto z powodzeniem zbudował swoją firmę, jest potem przygotowany na wszystko.
Cześć EasyD, Masz całkowitą rację, nie wszystko jest zabronione. Zawsze zależy od tego, jak się zwraca się do ludzi. np. oto taki wskazówka - w naszej miejscowości była nowa dzielnica mieszkaniowa. podczas spaceru zwróciłem się do kilku osób i zapytałem, czy nie potrzebują odrostów roślin do swojego ogrodu... I już poprzez krótką rozmowę pozyskałem nowych klientów. To zasada, którą nauczył mnie pewien starszy kolega wiele lat temu. Nigdy nie wchodzić z kretesem. Wszystko zaczynać powoli. Pozdrowienia!

Napisany przez Naseweis
cadillac pisze: Interesuje mnie największe szkody, jakie mogę ponieść. Czyli kary, jakie można otrzymać, gdy trafi się przed sąd. Za jakie przestępstwo? Czy taka praktyka opłaca się dla przedstawiciela, to pytanie. Ponadto nie wyobrażam sobie, że bez skrupułów przedstawiciele odnoszą długotrwałe szczęście. Przecież przepisy nie są stworzone bez powodu. Szczególnie tutaj, w Niemczech, można szybko zostać oskarżonym. Nawet przez konkurentów. Czy jest się bez skrupułów, gdy się zwraca się do sąsiadów, przyjaciół czy znajomych? Moim celem jest wykonywanie mojego zawodu do końca życia, jeśli to możliwe. Nawet jeśli nie będzie to już konieczne. Nawet z mniejszymi zobowiązaniami. Na przykład obsługując tylko wybranych klientów. I tylko kontrolując agencje. Przez moje dotychczasowe blisko 25-letnie doświadczenie w pracy w terenie w branży ubezpieczeniowej, nigdy nie otrzymałem skargi, nie mówiąc już o oskarżeniu. Uważam, że prawdopodobieństwo osiągnięcia tego celu za pomocą metod opartych jedynie na szybkim zysku jest niskie.
Cześć Cadillac, Jak w ostatnich miesiącach znalazłeś klientów? Proszę zwrócić uwagę na moją poprzednią wiadomość! Pozdrowienia

Napisany przez cadillac
Otwórz książkę telefoniczną lub katalog adresowy. Lub przejdź od domu do domu po nowych dzielnicach i zapisz sobie nazwiska. Wyraziłem moje zdanie na powyższe cytacie. Twój aktualny post wytłumaczył to z innej perspektywy. To w porządku. Choć z zasady nigdy nie odwiedzałbym mojej rodziny i znajomych. Chyba że są już moimi klientami i mam dla nich coś interesującego. Gdy jestem nowy w społeczeństwie, nie akceptuję nawet bezpośrednich ofert od rodziny/złotych znajomych. Po prostu czekam, aż będę pewien, że społeczeństwo jest wystarczająco dobre. Jeśli nie, opuszczę to społeczeństwo. Gdy będę pewny, skontaktuję się z nimi. Dzięki temu oni będą wiedzieć, że teraz jest zielone światło. Ale oczywiście doradzam im neutralnie.

Napisany przez klubbing
Nie mogę Ci polecić rozpoczęcia pracy jako przedstawiciel wyłącznościowy. Owszem, jest wiele ofert, ale dziwnie jest sprzedawać nieatrakcyjne produkty najpierw znajomym. Lepiej jest sprzedawać dobre produkty na życzenie klienta. Ewentualnie, możesz połączyć siły z jakimś znajomym. Dobrze, jeśli już ma on klientelę. Porady znajdziesz na przykład w e-booku Jak zostać maklerem ubezpieczeniowym. Nie jestem pewien, czy ten link Ci pomoże. Jeśli nie... po prostu zignoruj.

Napisany przez Naseweis
klubbing pisze: Nie mogę ci polecić zaczynania pracy jako przedstawiciel wyłącznościowy. Co prawda jest wiele ofert, ale dziwne uczucie jest sprzedawać najpierw nieatrakcyjne oferty znanym osobom. Chętniej sprzedawaj dobre produkty na życzenie klientów.
Tylko zastanawiam się, skąd pochodzą te produkty, o których mówi pan Kluubing. Pewnie od firm ubezpieczeniowych!

Napisany przez klubbing
Zastanawiam się tylko, skąd pochodzą te produkty, o których mówi Pan Klubing. Na pewno od firm ubezpieczeniowych! Firmy ubezpieczeniowe z reguły nie mają interesu w tym, aby z agenta wyłącznościowego lub agenta wielokrotnego stał się on brokerem ubezpieczeniowym. Ani nie ma to zainteresowania opieka maklerska firm ubezpieczeniowych. Autor, jak łatwo zauważyć, jest sam niezależnym brokerem ubezpieczeniowym i prowadzi m.in. pool brokerów.

Napisany przez EuroPaule
Cześć, istnieje wiele grup maklerskich (po prostu sprawdź w Google), które oferują ramy dla takich usług. Tam prawdopodobnie będą w stanie Ci pomóc. Pozdrawiam, Paule

Napisany przez Naseweis
klubbing pisze: Autor jest, jak łatwo można stwierdzić, niezależnym pośrednikiem ubezpieczeniowym i prowadzi m.in. pulę pośredników.
wow.... pula pośredników szukająca partnerów biznesowych na forum. Dla mnie już to wystarczający powód, by się tam nie zgłaszać. bardzo nieprofesjonalne.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata