Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Jak długi, wiążący okres trwania w latach ma ubezpieczenie mienia domowego?

Napisany przez ADMCI4
Dobry wieczór. Mój syn nadal studiuje i chciałby wykupić ubezpieczenie na wyposażenie mieszkania w Berlinie. Chciałby wiedzieć, czy ubezpieczenie na wyposażenie można wypowiedzieć w dowolnym momencie, czy też ma określoną długość trwania wyrażoną w latach. Mamy także ubezpieczenie na wyposażenie, ale nie mogę odnaleźć dokumentacji ubezpieczeniowej, ponieważ istnieje już od ponad dwudziestu lat. Moim zdaniem nie ma żadnego wymogu okresowego, ale może się to zmienić wraz z upływem lat. Dlatego byłbym wdzięczny, gdyby ekspert ubezpieczeniowy mógł mi to wyjaśnić.

Napisany przez Birgit
Cześć, zazwyczaj 1 rok. Jeśli nie zostanie wypowiedziane przynajmniej 3 miesiące wcześniej, przedłuża się o kolejny rok. Niektóre ubezpieczenia starają się łączyć na 5 lat. Ale nie powinieneś się na to zgadzać. Birgit

Napisany przez EasyD
Pod względem czasu trwania, zasadniczo każde ubezpieczenie rzeczy można obecnie wypowiedzieć po trzech latach - nawet jeśli w umowie ustalono coś innego - z trzymiesięcznym wypowiedzeniem terminu na dzień wymagalności. Istnieją jednak także firmy, które oferują możliwość wypowiedzenia ubezpieczenia każdego dnia. Zawsze istnieje również prawo do wypowiedzenia umowy, jeśli ryzyko objęte ubezpieczeniem przestaje istnieć. W Państwa przypadku, Orni45, sugerowałbym sprawdzenie, czy mieszkanie studenckie syna nie jest przypadkiem automatycznie objęte ich własnym ubezpieczeniem mienia. Jeśli mówią, że mają dość stare warunki, mogliby się skontaktować z dostawcą, aby je zaktualizować, co w tej dziedzinie ma sens co kilka lat ze względu na ulepszenia.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata