Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące ustawowego i prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego oraz reformy systemu opieki zdrowotnej.

Re: Przyczynek pracodawcy do PKV

Napisany przez SamuelG
Cześć wszystkim, jestem pracownikiem i mam prywatne ubezpieczenie zdrowotne. Moja żona, która jest obcokrajowcem i zajmuje się domem, również ma to samo ubezpieczenie zdrowotne co ja. Teraz otrzymałem informację, że ubezpieczenie zdrowotne mojej żony będzie uwzględnione w moim dodatku pracodawcy do składki na ubezpieczenie zdrowotne. Fakt, że wszystko odbywa się pod jednym numerem polisy, pozwala na takie rozwiązanie. Czy to jest poprawne? Dziękuję za Wasze odpowiedzi, Samuel

Napisany przez David Wegner
Witaj SamuelG, otrzymane informacje są poprawne. Twoj pracodawca także musi wnosić swój wkład do składki Twojej żony. W sumie jednak wartość nie przekroczy 271,01 € w ubezpieczeniu zdrowotnym i 36,20 € (Saksonia: 17,63 €) w ubezpieczeniu opieki. Ogólnie otrzymasz maksymalnie 307,21 € od swojego pracodawcy. Jednak maksymalnie do 50% rzeczywistych wydatków dla Was obojga razem. W tym celu otrzymasz od swojego ubezpieczyciela pracodawczą zaświadczenie, które dostarczysz do działu kadr. Zazwyczaj ubezpieczyciel automatycznie je wystawia, jeśli tak ustaliłeś podczas składania wniosku. Jeśli nie, to należy szybko złożyć wniosek. Nie powinno być już przeszkód, abyś otrzymał dopłatę od pracodawcy również dla swojej żony. Życzę Ci przyjemnego weekendu. Słoneczne i zdrowe pozdrowienia z Lehrte (Hanower) Twój David Wegner

Napisany przez SamuelG
To miłe. Dziękuję za tę informację!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata