Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Aktualne tematy do rozmów towarzyskich. Bez reklam.

Re: Reklama listowa

Napisany przez bjoern26
Mam pytanie dotyczące reklamy bezpośredniej. Właśnie prowadzę akcję, w ramach której kieruję pisma do różnych gospodarstw domowych na temat Obniżenia oprocentowania gwarantowanego. Adresy pozyskałem z książki telefonicznej i z internetu. Teraz jest jasne, że 99% odbiorców nie będzie reagować samoczynnie na to pismo, konieczny będzie telefon po zwrotnym odbiorze, w którym odniesiemy się do listu. Mam jednak pytanie dotyczące aspektów prawnych. Czy w liście muszę umieścić informację, że skontaktuję się w ciągu kilku dni, czy nie jest to konieczne? Jeśli napiszę, że skontaktuję się w ciągu najbliższych dni i na dole będzie informacja, że można w dowolnym momencie sprzeciwić się celom marketingowym, czy wtedy można przeprowadzić telefoniczne połączenie po zwrotnym odbiorze? Dziękuję za pomoc! Pozdrawiam, Björn

Napisany przez 2Escorpio
Hej, czy obecnie nie jest raczej tak, że telefoniczne akcje marketingowe bez ZGODY osoby dzwoniącej są obecnie nielegalne? Dyrektywa o ochronie danych osobowych UE z dnia 12 lipca 2002 r. (2002/58/WE) Stanowi to występek nadużycia, ponadto jest to sprzeczne z zasadami konkurencji, co może mieć zarówno konsekwencje karno-prawne, jak i cywilno-prawne. Wniosek: Bez zgody osoby dzwoniącej nic nie jest dozwolone (nawet własnych klientów nie wolno telefonicznie nękać bez zgody). Jeśli jesteś Telekomem i innymi, dla których grzywny do 50 000 euro nie są problemem, bo zarabiają na tym dużo więcej... możesz to chyba spróbować Ps.: To, czego klient nie zgodził się na zgodę, nie musi podważać. Więc nie możesz pójść do klienta, wysłać mu listem i wymagać od niego sprzeciwu! ... Po co to? Jeśli wysłałbym ci list, że wyślę ci pralkę za 500 euro, jeśli nie sprzeciwisz się w ciągu 14 dni, to na pewno będziesz speszony. pozdrowienia, esco

Napisany przez gavino
Mnie bardzo denerwują te sprawy. Ale wydaje mi się, że prawa się zmieniły i teraz są o wiele lepsze. Dzięki temu klient jest bardziej chroniony. Czy ktoś może coś więcej na ten temat?

Napisany przez Naseweis
Cześć,

Kampanie reklamowe za pośrednictwem listów są nadal dozwolone.

Jednak w przypadku kontaktu telefonicznego, faksem lub e-mailem staje się inaczej.

Dlatego warto dokładnie przyjrzeć się poniższemu linkowi i dowiedzieć się trochę o nadużyciach numerów telefonów.

Nadużycia numerów telefonicznych Bundesnetzagentur

Pozdrowienia!

Norbert

Napisany przez Naseweis

Czy w tym liście muszę napisać, że skontaktuję się w ciągu najbliższych dni, czy to nie jest konieczne??
Jeśli napiszę, że skontaktuję się w ciągu najbliższych dni, a na dole będzie napisane, że można w każdej chwili sprzeciwić się celom marketingowym, czy wtedy można zadzwonić ponownie??

Takie połączenia telefoniczne są niedozwolone!

I tutaj nie ma znaczenia, czy te osoby zostały wcześniej pisemnie poinformowane.

Pozdrowienia, Norbert

Napisany przez Spessartraeuber
Na przykład, w liście należy podać numer. Wszyscy zainteresowani mogą zadzwonić pod ten numer i wyrazić zgodę na oddzwonienie. (Numer ten powinien być bezpłatny dla klienta).

I to, że 99% gospodarstw domowych wciąż na to nie reaguje, nie można zmienić.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata