Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Czy do uzyskania karty MasterCard wymagany jest minimalny dochód?

Napisany przez ADMCI4
Moimi rodzicom od lat korzystają z karty MasterCard, którą często płacą i są zadowoleni. Jestem jeszcze na studiach, ale teraz potrzebuję również karty kredytowej, ponieważ planuję semestr za granicą i chcę się upewnić, że moja karta będzie akceptowana. Moi rodzice nie mogli mi jednak powiedzieć, czy do ubiegania się o kartę MasterCard potrzebny jest minimalny dochód. Otrzymuje około 800 euro miesięcznie z zasiłku rodzinnego i stypendium. Czy to wystarczy? Czy w ogóle dostanę kartę kredytową będąc na studiach? Flori

Napisany przez 2Escorpio
Cześć, w zwykłych bankach to nie wystarczy do uzyskania Mastercard. Istnieją jednak pewne banki specjalizujące się w wydawaniu kart kredytowych dla studentów. Najbardziej znana jest karta kredytowa Barclaycard for Students. Po prostu sprawdź to, zadzwoń i wypróbuj. Pozdrawiam, Dom

Napisany przez SHC
W związku z tym na myśl przychodzą mi prepaidowe karty kredytowe. Zasadniczo może je otrzymać każdy. Warto się o nie zainteresować.

Napisany przez 2Escorpio
SHC pisze: Na ten temat przychodzą mi spontanicznie karty przedpłacone. Zasadniczo każdy może je otrzymać. Warto się nimi zainteresować.
Karty przedpłacone są do bani. Do czego służą studentowi, który i tak ma mało pieniędzy i chce sobie pozwolić na wynajem samochodu na weekend za 99 euro, żeby odwiedzić rodzinę, a wypożyczalnia blokuje 300 euro jako zabezpieczenie? - Muszą być dostępne na karcie kredytowej. Karty przedpłacone są dobrym rozwiązaniem, jeśli chce się oddzielić swoje płatności online, ale dla normalnego handlu, chociaż możliwe, niekoniecznie odpowiednie. Karty zostały stworzone dla osób, które nie potrafią zarządzać swoimi finansami... nic więcej, nic mniej.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata