Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące ustawowego i prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego oraz reformy systemu opieki zdrowotnej.

Re: Wezwanie: Odrzucone rachunki od Prywatnego Ubezpieczenia Zdrowotnego WHEN PKV)

Napisany przez David Wegner
Komu odmówiono świadczeń przez jego ubezpieczenie zdrowotne lub które nie zostały opłacone. Jakie informacje są potrzebne: - Wysokość kosztów leczenia, które nie zostały pokryte - Dlaczego pokrycie kosztów nie nastąpiło - Czy zostało złożone zażalenie? I z jakim skutkiem? Proszę podawać tylko przypadki, które przekraczały kwotę czterocyfrową. I proszę nie podawać: Słyszałem, że u sąsiada mojego szwagra... Tylko osobiste doświadczenia, a nie plotki. Chętnie również drogą prywatną pod adresem: david@wegner-finanz.de Z góry dziękuję Słoneczne i zdrowe pozdrowienia z Lehrte (Hanower) Twój David Wegner

Re: Wezwanie: Odrzucone rachunki od Prywatnego Ubezpieczenia Zdrowotnego WHEN PKV)

Napisany przez Mike Spezi
Cześć Panie Wegner, Jakie intencje kierują Pańskim przekazem / zapytaniem dotyczącym informacji na temat odrzuconych wniosków o pokrycie kosztów w ubezpieczeniu zdrowotnym? Pozdrawiam Mike

Napisany przez David Wegner
Cześć panie Niedermeyer, obecnie pracuję nad projektem dotyczącym świadczenia usług w prywatnym ubezpieczeniu zdrowotnym. Potrzebuję konkretnych przykładów / przypadków z praktyki. Czy możesz mi w tej kwestii pomóc, albo skąd pochodzi to zainteresowanie? Twój David Wegner

Napisany przez Mike Spezi
Nie mam konkretnego zainteresowania. Po prostu zastanawiam się, jaki jest cel udzielania tych informacji tutaj na forum. Z mojego doświadczenia w prywatnym ubezpieczeniu zdrowotnym, świadczenia zazwyczaj nie są wypłacane tylko wtedy, gdy nie zostały uzgodnione odpowiednie warunki taryfowe, rozliczane są ponad stawkami refundacji, podpisane zostały prywatne umowy honoraria (szczególnie w przypadku usług stomatologicznych) lub doszło do naruszenia obowiązku zgłoszenia przy składaniu wniosku o prywatne ubezpieczenie zdrowotne. To nie oznacza, że zawsze klient musi być uznawany za winowajcę. Często znajduje się on w błędzie co do istniejącego zabezpieczenia ubezpieczeniowego z powodu błędnej porady lub agresywnych sprzedaży, w których świadomie pominięto informacje o zdrowiu tylko po to, aby uzyskać prowizję. Udowodnienie przeciwnego stanowiska jest dla ubezpieczonego bardzo trudne. Moja podstawowa wskazówka dotycząca bezpiecznego pokrycia kosztów dla wszystkich ubezpieczonych w prywatnym ubezpieczeniu zdrowotnym! Kad definitywnie jest to możliwe, należy uzyskać zgodę na pokrycie kosztów od ubezpieczyciela przed rozpoczęciem leczenia. Oczywiście w przypadku nagłych wypadków nie zawsze jest to możliwe, ale w innych przypadkach zawsze służy to własnej ochronie. Z poważaniem Mike

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata