Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Czy mogę także opłacać raty kredytu przelewem na konto banku?

Napisany przez ADMCI4
Dzień dobry, zaciągnąłem kredyt w Sparkase na kwotę 13 000 euro, który spłacam co miesiąc kwotą 230 euro. Jak dotąd wszystko w porządku. Jednakże posiadając dwie źródła dochodu, wolałbym samodzielnie przesyłać pieniądze do Sparkasse raz w miesiącu. Wtedy miałbym możliwość wybrać taki termin, który jest dla mnie korzystny. Często zdarza się teraz, że przez dziesięć dni mam zdecydowanie za mało pieniędzy do życia. Kiedy składałem wniosek o kredyt, w ogóle nie było mowy o tej możliwości. Byłbym wdzięczny za podzielenie się z nami Państwa doświadczeniami. Dziękuję + Pozdrowienia Bully

Napisany przez 2Bolitho
Jestem ciekawy odpowiedzi praktyków tutaj. Moje przypuszczenie: Nie można tego zrobić, ponieważ odsetki wtedy nie będą się zgadzać. Wtedy nie dotrzymujesz ustalonej daty płatności, co powoduje różnice odsetkowe do obliczenia. Możesz jednak dokonać obciążenia z innego konta. Lub możesz tymczasowo ulokować pieniądze na koncie oszczędnościowym, za co otrzymasz odsetki. Przy 230 euro jednak nie wyjdziesz z tego dużo: 13 centów przez 10 dni przy oprocentowaniu 2%.

Napisany przez 2Escorpio
Hej, to zależy od banku do banku. Tak więc, podsumowując: możliwe Bolitho: Zakładając, że Twoja rata kredytu jest pobierana w każdy 14. dzień miesiąca, musisz zadbać, aby rata była u banku najpóźniej tego dnia, możliwe że nawet wcześniej... Bank poinformuje Cię o terminie. Jeśli raz lub dwa opóźnisz się o jeden lub dwa lub trzy dni, bank prawdopodobnie nic nie powie, ale w końcu może mu to wystarczyć i może się zdarzyć, że kredyt zostanie wypowiedziany lub oprocentowanie zostanie zwiększone (w zależności od umowy z bankiem) pozdrawiam esco

Napisany przez Birgit
Cześć, moim zdaniem termin płatności raty kredytu to zawsze pierwszy lub piętnasty dzień miesiąca. Można to ustalić bezpiecznie z bankiem. Prawdopodobnie nie można samemu przelać raty kredytu - zazwyczaj robi to bank. Zawsze warto mieć trochę więcej pieniędzy na koncie, niż się potrzebuje. W razie gdy wydano więcej pieniędzy. W innym przypadku, na koniec miesiąca zostanie więcej miesiąca niż pieniędzy. Birgit

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata