Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Szybko i sprytnie zarabiaj pieniądze na handlu walutami!!!

Napisany przez og4life
Cześć ludzie, kilka dni temu natknąłem się na stronę, która przybliża handel walutami, postanowiłem to wypróbować. Najpierw korzystałem z BEZPŁATNEGO oprogramowania, potem wpłaciłem trochę pieniędzy i muszę powiedzieć, że handel walutami to naprawdę dobra sprawa. Moje pieniądze już znacznie się pomnożyły... Tutaj możecie pobrać BEZPŁATNE oprogramowanie i wszystko wypróbować. https://www.cash-home.de

Napisany przez 2Bolitho
Unknown pisze:
Ponadto: Operator strony, do której prowadzi link, zarabia na obrotach klientów poleconych do eToro. Prawdopodobnie istnieje również opłata reklamowa. Jest to porównywalne z całym programem partnerskim na stronach pokerowych i innych stronach hazardowych. Informacje prawne na stronie, do której prowadzi link, wskazują na prywatną osobę. (Urząd skarbowy może być zainteresowany działalnością gospodarczą.) Ponadto są one niekompletne. Numer telefonu musi być uwzględniony, o ile mi wiadomo. W odpowiedzi na zapytanie nie wystarczy. Teraz więc kupiłeś [200€ (ustalona kwota pieniędzy) * 400 (dźwignia) * 1,4199 (kurs)] 113592 dolarów amerykańskich. Zakładając, że kurs teraz wzrośnie o 0,0050 $ w ciągu najbliższych 45 minut do 1,4249 $. Teraz twoje pakiet pieniędzy wzrósł do 113992 dolarów amerykańskich. Brzmi dobrze, ale można również myśleć w drugą stronę. Dziś rano kurs dolara w krótkim czasie spadł o te właśnie 0,0050. W ten sposób pieniądze byłyby stracone, a dodatkowo, jeśli istnieje obowiązek dokładkowy, również dodatkowe pieniądze. Nazywa się to również Margin-Call. Można to sprawdzić w Google. Niebezpieczeństwem związanym z dźwigniami jest to, że można stracić więcej niż 100%. W powyższym przykładzie, odwróconym, byłoby to 400$. Czyli około 280 euro. Za każdą kolejną utratę wartości o 0,0050 należałoby zapłacić kolejne 280 euro. Dźwignia to również ładne słowo na transakcje finansowe na kredyt. Kupujesz duży pakiet papierów wartościowych, ale musisz wpłacić tylko niewielką część gotówki. Reszta jest finansowana. W niektórych przypadkach mogą wystąpić dodatkowe koszty finansowania.

Napisany przez EuroPaule
Cześć, dodatkowo do wpisu od Bolitho należy dodać: Dla profesjonalistów waluty obce są uważane za jeszcze bardziej nieprzewidywalne niż akcje czy obligacje. Osoba inwestująca tutaj musi wiedzieć, że nie inwestuje, lecz spekuluje. To samo w sobie nie jest nic złego, ale jest o wiele bardziej ryzykowne. Osoba, która nie rozumie dokładnie wykorzystywanych instrumentów, powinna się z nimi zapoznać, zanim je wykorzysta! Platformy handlowe często sugerują, że istnieją systemy, które pozwalają na stosunkowo pewne zyski. To prawda w takim sensie, że platforma na tym z pewnością zarabia. Inwestor raczej nie. Osoba, która chce zarabiać pewnie na handlu walutami, powinna postępować tak, jak inicjator tego tematu, czyli znaleźć sposób, aby zarabiać na transakcjach innych osób, nie ryzykując swoich pieniędzy. Oczywiście cała branża finansowa działa według tego samego zasady.... Pozdrowienia Paule

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata