Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Czy bank udziela finansowania także na używane samochody?

Napisany przez ADMCI4
W niektórych salonach samochodowych już to widziałem, ale nie jestem pewien, czy banki również oferują takie usługi. Chciałbym kupić samochód, który ma około dwóch lub trzech lat. Takie auta są jednak nadal dość drogie, dlatego chciałbym dokonać zakupu za pośrednictwem finansowania. Ponieważ salony samochodowe zazwyczaj są nieco droższe niż na przykład własny bank, wolałbym dokonać finansowania w moim banku. Jednak ponieważ chodzi o używany pojazd, nie jestem pewien, czy bank w ogóle udzieli takiego finansowania. Czy moglibyście mi w tej sprawie doradzić? Pozdrowienia, Arno

Re: Czy bank udziela finansowania także na używane samochody?

Napisany przez 2Bolitho
Arno67 pisze: Ponieważ salony samochodowe zazwyczaj są trochę droższe niż na przykład własny bank, wolałbym sfinansować zakup samochodu w moim banku.
Tak, czy zawsze jest tak? Myślę, że padłeś ofiarą jednego ze swoich przekonań. Warto to sprawdzić. Ogólnie rzecz biorąc, możesz sfinansować swój samochód używany gdzie i z kim chcesz. Uważam finansowanie samochodu za złą ideę, ale to inna sprawa. Gdy podzielimy oszczędzone odsetki, mogę Ci również zdradzić, że porównanie finansowania w internecie jest PRAWIE ZAWSZE :-) tańsze niż w salonie samochodowym lub w banku. check24.de to dobre miejsce do rozpoczęcia.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata