Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Czy banki przekazują kredyty do firm windykacyjnych w przypadku niewypłacalności??

Napisany przez ADMCI4
Cześć ludzie,

dwa lata temu wziąłem kredyt, aby spędzić wakacje i kupić kilka nowych mebli.
Miałem dobre zarobki i nie miałem problemu z płaceniem rat w wysokości 250 euro miesięcznie.
Niestety teraz mam inne źródło dochodu i zarabiam znacznie mniej. Ledwo teraz mogę spłacać kredyt, a moim zdaniem bank nie chce ze mną rozmawiać. Bardzo mnie to stresuje, bo obawiam się, że bank może oddać kredyt do firmy windykacyjnej, jeśli w ogóle przestanę spłacać raty.
Czy możecie udzielić mi informacji na temat tego, co stanie się dalej i jakie inne możliwości mogę jeszcze mieć?

Pozdrowienia,
Grobian

Re: Czy banki przekazują kredyty do firm windykacyjnych w przypadku niewypłacalności??

Napisany przez 2Escorpio
Hej,

naturalnie prędzej czy później przekażą swoje roszczenie do firmy windykacyjnej i/lub adwokata albo myślałeś, że po prostu oddadzą ci pieniądze?

Jakie masz możliwości? Możesz spróbować negocjować z bankiem, żeby obniżył ratę... Wziąć nowy kredyt na tę samą kwotę, ale na dłuższy okres / mniejszą ratę i zrefinansować itp. itd.

Istnieje wiele możliwości, zawsze zależy to od tego, ile pieniędzy miesięcznie masz jeszcze do dyspozycji, jak banki się zachowują itp. Bez informacji trudno jest dokładniej doradzać.

Pozdrawiam, esco

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata