Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Czy umowa kredytowa to to samo co przyznanie kredytu?

Napisany przez leopold
Cześć specjaliści! Mam krótkie pytanie. 22.07 podpisałem umowę kredytową w banku SIGMA i dostarczyłem wszystkie wymagane dokumenty. Jeśli bank przedstawił mi umowę kredytową, czy oznacza to gwarancję wypłaty kredytu czy nadal mogą odmówić wypłaty? Czy ktoś ma już doświadczenie z tym bankiem? Według pośrednika proces trwa 8-10 dni roboczych. Czy to możliwe? 6 dni minęło. Pozdrowienia, Leopold

Napisany przez Gell
Jaśniej: nie (umowa kredytowa lub wniosek kredytowy to nie decyzja o przyznaniu kredytu). Kryteria udzielenia kredytu dla kredytobiorcy to: stałe zatrudnienie wynoszące co najmniej 12 miesięcy, a co za tym idzie stały dochód powyżej granicy egzekucyjnej. Klasyczne kryteria ryzyk kredytowych to: świadectwo wykonywania zawodu, wyznanie przed sądem o swoich upadłościach, bankructwo, bezrobocie, praca na własny rachunek. Bank Sigma z Liechtensteinu oferuje tylko jeden produkt: kredyt szwajcarski (bez sprawdzania w bazie danych Związku Szwajcarskich Instytucji Finansowych) w wysokości 3500 euro z roczną stopą oprocentowania w wysokości 12,36%. To mieści się w standardowych ramach. Bank jest własnością miliardera z Austrii. Wygląda na to, że szanse na uzyskanie kredytu rosną, jeśli wniosek zostanie złożony BEZPOŚREDNIO w Banku Sigma, a nie poprzez pośrednika (takiego jak „mniej wiarygodna” Alpina Finanz, Boncred oraz wiele instytucji z Hamm i okolic). Ci pośrednicy również chcą pobierać prowizję za pośrednictwo (ok. 100 euro). Tutaj znajdziesz pewne doświadczenia dotyczące procedury: Czy ktoś korzystał już z usług firmy AlpinaFinanz w celu uzyskania kredytu w SIGMA Kreditbank Liechtenstein (alpina-finanz)? Po prostu dajcie znać, gdy pieniądze zostaną wypłacone, na pewno wielu będzie to interesować. Rozumiem

Napisany przez leopold
Moje dochody wynoszą 1400 netto i są nieograniczone od ponad roku. Wszystkie dokumenty, takie jak dwie ostatnie wypłaty, wyciągi bankowe (oryginały), pieczęć notarialna oraz postident są dostępne. Nie mam egzekucji ani upadłości. Pośrednictwo odbywało się za pośrednictwem Henke & Rose, ponieważ nie udało mi się skontaktować bezpośrednio z bankiem Sigma. Jeśli dojdzie do wypłaty, warto dla mnie również prowizja. Będę informował i trzymał was na bieżąco.

Napisany przez Gell
Jedno kryterium zapomniałem: Wiek powinien mieścić się między 18 a 58 lat (w nowych landach związkowych 55 lat) Link do banku: SIGMA Kreditbank AG : pożyczka gotówkowa, kredyt mały, Mała pożyczka Powodzenia Prawda

Napisany przez leopold
Jeśli w Sigma Bank nie uda się załatwić sprawy, czy ktoś zna także nazwy szwajcarskich banków? Czy istnieją jakieś alternatywy? W szczególności banki, w których wniosek nie może być złożony za pośrednictwem pośredników, takich jak boncred, 1x1 kredit,... Czy banki mają wspólną bazę danych klientów, aby wykluczyć możliwość złożenia dwóch wniosków o szwajcarskie kredyty? Czy ktoś miał z tym doświadczenie? Dziś rozmawiałem jeszcze z moim pośrednikiem, mówił, że pieniądze będą na moim koncie do końca / początku przyszłego tygodnia. Zobaczymy...

Napisany przez siladudu
Cześć, miałem pytanie. Jeśli ubiega się o kredyt w banku Sigma, czy trzeba również wysłać wyciągi z konta? Pytam, ponieważ moje debetowe wynosi 3000 euro, a od 4 miesięcy wynosi -4900 euro. Miałem wypadek samochodowy i kilka innych spraw, które miały miejsce, szybko przekroczyłem moje konto debetowe. Czy mam szansę dostać kredyt mimo mojego zadłużenia, aby sprowadzić saldo mojego konta debetowego do zera, czy bank Sigma powie mi, że mając przekroczony debet, nie dostanę kredytu. Moja historia w Biurze Informacji Kredytowej jest jednak pozytywna, a zarabiam 2500 euro. Byłbym bardzo wdzięczny za odpowiedź.

Napisany przez 2Escorpio

Cześć,
miałem też pytanie. Kiedy wnosi się o kredyt w banku Sigma, czy trzeba wysłać wyciągi bankowe?
Pytam, ponieważ moje przekroczenie debetu wynosi 3000 euro, a od 4 miesięcy jestem na minusie 4900. Miałem wypadek samochodowy i zdarzyło się jeszcze kilka innych rzeczy, w rezultacie szybko przekroczyłem debet. Czy mam szansę uzyskać kredyt, aby sprowadzić moje konto do zera, czy Sigma Bank powie mi, że przekroczyłem debet i nie dostanę kredytu? Nie jestem jednak notowany negatywnie w Biurze Informacji Kredytowej (Schufa) i zarabiam 2500 euro. Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź.

Bank zazwyczaj nie ma problemu z tym, o ile dochody i zdolność kredytowa są odpowiednie. Ponadto wiele osób bierze kredyt w celu spłacenia debetu.

Napisany przez siladudu
Mam nadzieję, że wszystko pójdzie zgodnie z planem, jak napisałeś. Ja też złożyłem wniosek. Mam nadzieję, że przekroczenie limitu na koncie nie będzie problemem.

Napisany przez 2Escorpio

Mam nadzieję, że wszystko pójdzie zgodnie z Twoimi słowami. Również złożyłem wniosek. Mam nadzieję, że przekroczenie limitu żadnego problemu nie sprawi.

Wyciąg z konta służy właściwie tylko jako dowód na to, że otrzymujesz podane wynagrodzenie.

Czy Sigma Bank udziela kredytów bez sprawdzania w Biurze Informacji Kredytowej? *zastanawia się* Jeśli tak, dlaczego to robisz, skoro Twoja zdolność kredytowa wystarcza na zwykły kredyt?

Napisany przez siladudu
Mam 3 kredyty, które regularnie spłacam. Razem 19 000 euro. Nigdy nie miałem negatywnej wpisu w rejestrze dłużników i moje niezadłużone zatrudnienie w wysokości 2500 euro plus 550 euro dodatkowego dochodu powinno być gwarancją dla zwykłego banku. Ale banki patrzą tylko na moje 19 000 euro długu i od razu odmawiają. Za 2 lata spłacę wszystkie kredyty, ale limit debetowy z wysoką stopą procentową z powodu przekroczenia granicy drażni mnie. Jeśli to, co napisałeś, że patrzą tylko na zarobki, jest prawdą, to obiecuję zapłacić Ci za posiłek. W jakiś sposób dałeś mi nadzieję, że możliwe jest uzyskanie kredytu.

Napisany przez siladudu
Dziś otrzymałem wniosek kredytowy. Poszło to szybko.
Wniosku stwierdza, że ostatnie dwie oryginalne wypłaty muszą być widoczne wraz z odpowiadającymi im wyciągami bankowymi - dane właściciela konta oraz wypłata muszą być widoczne.
Czy mam WAM dostarczyć TYLKO wyciąg bankowy z wypłatą,
czy
Mam przesłać wyciąg bankowy za cały miesiąc, gdzie znajdują się także płatności za czynsz, ubezpieczenia...?

Napisany przez 2Escorpio
Hej,

Zazwyczaj (jak już napisałeś), na wyciągu bankowym powinno być widoczne jedynie twoje wynagrodzenie + właściciel konta (konto musi być na twoje imię jako kredytobiorcy). Reszta banku nie powinna ich obchodzić.

Jednakże na twoim miejscu lepiej spróbowałbym skonsolidować swoje 3 kredyty + debet w jedno. Czyli Twoje 19 000 euro kredytu + 5 000 euro debetu w jedno kredyt na 24 000 euro. Myślę, że ta alternatywa byłaby tańsza pod względem oprocentowania niż praca z kredytami bez sprawdzania BIK i bardziej przejrzysta = tylko jedna miesięczna rata za wszystko.

Przy 3 050 euro netto miesięcznie uważam, że kredyt na 24 000 euro jest realistyczny/możliwy... pod warunkiem oczywiście, że BIK (Schufa) i długość stażu pracy są odpowiednie.

Dziękuję za ofertę @ Mahlzeit ale to nie jest cel tego forum, aby płacić za cokolwiek (niezależnie w jakiej formie). Ludzie po prostu sobie pomagają dzieląc się tym, co wiedzą... mogłoby jeszcze tak być

Pozdrawiam esco

Napisany przez Karin2202
Teraz zupełnie inne pytanie: dlaczego koniecznie musi to być Bank kredytowy SIGMA? Przecież jest on specjalnie przeznaczony dla osób, które nie chcą uzyskać informacji od Biura Informacji Kredytowej (Schufa). O ile dobrze to zrozumiałem po przejrzeniu ich strony internetowej, oferują oni tylko formularze dla dwóch poziomów kredytów (maks. 5 000 €). Czy kredyt z Niemiec nie byłby znacznie korzystniejszy pod względem oprocentowania? Czy kiedykolwiek przeprowadziłeś niezobowiązujące i bezpłatne porównanie kredytów? Przecież pytanie o korzystny kredyt lub porównanie kredytów nie pojawia się tu po raz pierwszy...

Napisany przez siladudu
Dziś dostałem e-mail od banku Sigma. Moja wniosek o kredyt w wysokości 5000 euro został odrzucony, ponieważ zarabiam za mało, moja pensja w wysokości 2500 euro jest zbyt niska. Zastanawiam się, ile ktoś musi zarabiać, aby dostać kredyt w Sigma. Ale nie szkodzi, życie idzie dalej, nie denerwuję się, po prostu jestem zawiedziony.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata