Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Prywatne zabezpieczenie emerytalne jest konieczne, ale jak to zrobić? Renta Rürup czy Riester, a może tradycyjne ubezpieczenie na życie?

Re: Czy jako osoba prowadząca działalność gospodarczą mogę samodzielnie ustalać składki na ubezpieczenie zdrowotne?

Napisany przez ADMCI4
Cześć, Ponieważ przeczytałem tutaj już wiele dobrych postów, chciałbym teraz zadać pytanie. Wkrótce planuję otworzyć własną działalność jako mistrz stolarz i przechodzę z ubezpieczenia zdrowotnego publicznego na prywatne. Jak się okazuje, muszę płacić określone składki, czy mogę je sobie sam ustalić? Bo od wysokości moich składek zależy zakres usług oferowanych przez ubezpieczyciela, tak przynajmniej mi się wydaje. Czy muszę płacić określony procent mojego dochodu własnego, aby otrzymać podstawowe ubezpieczenie? BenG.

Re: Czy jako osoba prowadząca działalność gospodarczą mogę samodzielnie ustalać składki na ubezpieczenie zdrowotne?

Napisany przez EasyD
Twoje podstawowe myśli zmierzają w dobrym kierunku. Jeśli zmienisz ubezpieczenie zdrowotne na prywatne, to nie ma określonej stawki procentowej, od której zależy składka. Decydującym czynnikiem dla składki są tutaj oprócz zakresu usług, które chcesz ubezpieczyć, również twoja aktualna wiek oraz stan zdrowia.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata