Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Czy jest możliwe sfinansowanie w wysokości 105%?

Napisany przez ErAzOr
Zacznijmy od krótkiej prezentacji. Mam 27 lat, skończyłem naukę rok temu (mam za sobą dwie edukacje), nadal mieszkam z rodzicami i chciałbym wkrótce zacząć budować swoje własne życie, czyli przeprowadzić się do własnego mieszkania. Ponieważ myślę już o przyszłości, uważam, że zakup nieruchomości (mieszkania własnościowego) jest najbardziej sensownym rozwiązaniem. Zanim wynajmę mieszkanie, wolałbym jednak kupić własne. Jednakże pojawia się pytanie, czy w mojej sytuacji jest to w ogóle możliwe. Zarabiam od przyszłego miesiąca 1500€ netto. Nie mam dostępnego kapitału własnego na finansowanie. Dotychczas zaoszczędziłem tylko pieniądze na kompletnie nowe wyposażenie mieszkania na moim koncie oszczędnościowym (około 4500€). Ponadto wczoraj podpisałem umowę na kredyt budowlany w wysokości 20000€, którego dojrzewa za około 7 lat. Do moich wydatków należą przede wszystkim kredyt ratalny (około 70€ miesięcznie, który zostanie spłacony w przyszłym lutym), wymieniony wyżej kredyt budowlany (ok. 60€ miesięcznie). Ponadto mam opłaty za telefon i platformę Sky (czy to ważne?). Co sobie wyobrażam: Wartość nieruchomości: 80000€-100000€ Miesięczna rata: 450-500€ (bez dodatkowych kosztów) Mam nadzieję, że niczego ważnego nie pominąłem. Ponieważ, jak już wspomniałem, nie mam kapitału własnego, który mógłby zostać włożony do finansowania, pytanie brzmi, czy możliwe byłoby sfinansowanie 105%? Czy ktoś ma jakieś wskazówki, do kogo mógłbym się zwrócić? Z góry dziękuję! Pozdrawiam

Napisany przez ErAzOr
Nikt nie ma zdania ani doświadczenia na ten temat?

Napisany przez NaTwoim13
Cześć ErAzOr, chętnie możesz się ze mną skontaktować drogą mailową, w zasadzie takie finansowanie jest możliwe.

Napisany przez C. Andreas
Cześć, Wczoraj podpisałem umowę na kredyt budowlany w wysokości 20000€, który będzie gotowy do wypłaty za około 7 lat. Więc jeśli wpłacisz 60 euro na konto oszczędnościowe budowlane, to nie będzie gotowe do wypłaty po 7 latach. Przy sumie kredytu budowlanego w wysokości 10.000 euro mogłoby to być możliwe, ale nie przy 20.000 euro. W przypadku kredytu budowlanego w wysokości 20.000 euro, wypłata będzie możliwa po około 12 latach.

Napisany przez ErAzOr
noelmaxim pisze: Cześć ErAzOr, chętnie skontaktuj się ze mną mailowo, w zasadzie finansowanie takie byłoby możliwe.
Dziękuję, mail został wysłany. Cytat od C. Andreas Więc jeśli wpłacisz 60 euro na BSV, to przez 7 lat nie będzie on gotowy do przydzielenia. Przy sumie oszczędności na cele mieszkaniowe w wysokości 10 000 euro, będziesz mógł je otrzymać, ale nie 20 000 euro. Jest jeszcze do tego dodatek w postaci VWL, o którym teraz nie wspomniałem.

Napisany przez ErAzOr
Cześć noelmaxim, czy mojego drugiego e-maila (z wypełnionym formularzem) dotarł do Ciebie? Mam ostatnio częściej doświadczenie, że moje e-maile trafiają do folderu spam u odbiorcy. Pozdrowienia

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata