Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Czy moje ubezpieczenia obowiązują także za granicą?

Napisany przez ADMCI4
Cześć Forum Finansowe, Mam szansę od jesieni spędzić około trzech lat w Moskwie z ramienia mojej firmy. Dostaniemy tam Dom i wszystko, czego potrzebujemy. Nasz Dom w Niemczech pozostanie w tym czasie niezamieszkany, zajmą się nim moi teściowie. Dla nas ważne jest, aby dowiedzieć się, czy nasze ubezpieczenia obowiązują również w Moskwie. Na przykład nasze ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej, ubezpieczenie na wypadek nieszczęśliwego wypadku i nasze ubezpieczenie majątkowe. Czy możemy zarejestrować tam naszą drugą siedzibę na ten czas czy musimy zawrzeć drugie ubezpieczenie? StephanM.

Napisany przez Naseweis
Cześć Stephan, nie można tego uogólnić, zależy to od warunków twojego ubezpieczenia. W naszym przypadku ochrona ubezpieczeniowa dotyczyłaby ubezpieczenia odpowiedzialności cywilnej oraz ubezpieczenia od następstw nieszczęśliwych wypadków. Twoje ubezpieczenie na mienie domowe odnosi się do twojego mieszkania w Niemczech. Istnieje możliwość dodatkowego ubezpieczenia na podróże do określonej sumy w twoim ubezpieczeniu na mienie domowe. Musisz poinformować swoje ubezpieczenie budynku mieszkalnego oraz mienia domowego o okresie twojego pobytu za granicą. Być może będziesz musiał zapłacić dodatkową składkę na ten okres. Jak już wspomniałem, wszystko zależy od warunków twojego ubezpieczenia. Najlepiej zapytaj swojego doradcę ubezpieczeniowego. Pozdrawiam!

Napisany przez Gerd
Wyjazdu za granicę nie trzeba koniecznie zgłaszać swojemu ubezpieczeniu. Należy jednak zadbać, aby ktoś zajmował się domem lub mieszkaniem. Być może mieszkanie w Moskwie można włączyć do umowy jako drugie miejsce zamieszkania. Niemcy są nadal głównym miejscem zamieszkania.

Napisany przez Naseweis
Gerd pisze: Wyjazdu za granicę niekoniecznie trzeba zgłaszać swojemu ubezpieczeniu. Trzeba zadbać o to, żeby ktoś zajmował się domem lub mieszkaniem. .
To nie wystarcza przy 3-letniej nieobecności. ogólne warunki umowy (majątek domowy): Podwyższenie ryzyka po złożeniu wniosku Podwyższenie ryzyka może wystąpić w szczególności wtedy, gdy z reguły zamieszkiwana mieszkanie pozostaje niezamieszkana dłużej niż 60 dni lub dłużej niż określony dla danego przypadku okres i nie jest też pilnowana. Mieszkanie jest uważane za pilnowane tylko wtedy, gdy w nocy znajduje się w nim uprawniona dorosła osoba. Być może mieszkanie w Moskwie może być uwzględnione jako drugie mieszkanie w umowie. Niemcy pozostają wciąż głównym miejscem zamieszkania. O jakiej umowie tutaj mowa? Kto ponosi odpowiedzialność za rozliczenie szkód?

Napisany przez Gerd
Oczywiście, chodzi o ubezpieczenie mieszkania. Napisałem, że być może jest to możliwe. Oczywiście, to trzeba ustalić z ubezpieczycielem. ubezpieczenie od odpowiedzialności cywilnej obowiązuje na całym świecie. W jakim zakresie i w jakim okresie pobytu za granicą ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej świadczy usługi, trzeba ustalić z własnym ubezpieczycielem.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata