Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Dyskusje na tematy związane z pracą i zawodem.

Re: Sprytne pomysły dla firm: platforma crowdsourcingowa dla twórców

Napisany przez Frohsinn
Właśnie natknąłem się na artykuł tutaj ImmobilienScout24 sucht Ideen für Employer-Branding-Kampagne über Kreativ-Community Jovoto. Jest tam napisane, że ImmobilienScout24 we współpracy z platformą crowdsourcingową dla kreatywnych poszukuje nietypowych pomysłów na kampanię wizerunku pracownika. Poszukiwane są działania reklamowe, które poprawią wartość niemieckiego największego rynku nieruchomości jako atrakcyjnego pracodawcy.. Najlepsze pomysły zostaną nagrodzone łącznie 7 500 euro. (Osobiście uważam, że to za mało, biorąc pod uwagę ile kosztowałoby nawet zlecenie średniej agencji. To byłoby więcej niż 7 500 euro - i z pewnością mniej kreacji. A co dopiero mówić o reklamowych potęgach ligi, takich jak Jung von Matt czy Scholz & Friends, Berlin.) Pomysł jest sprytny (bardzo sprytny nawet), ponieważ około 20 000 grafików i reklamowców jest zarejestrowanymi członkami platformy crowdsourcingowej Jovoto. Żadna agencja nie ma takiego ilościowego potencjału kreatywnego. Wówczas ImmobilienScout24 znajduje się w towarzystwie innych sprytnych firm, które chcą zdobyć innowacyjne kampanie marketingowe za niski budżet. Dołączyli do nich: Renault, stern.de, Telekom i inni. Najwyżej opłacany był przetarg od Ingersoll Rand. Dla koncepcji i projektów domu, który może być zbudowany za około 300 dolarów, łączna nagroda wynosiła 25 000 dolarów. Przynajmniej. Sprytna platforma kreatywna, ta Jovoto.

Napisany przez leipden
Teraz sprawdziłem stronę internetową. Czy dostaje się kasę na przykład od Penny, jeśli moja historia zostanie uznana za najlepszą w crowdsourcingu, czy jak to działa?

Napisany przez Naseweis
Zając przebiega obok Ciebie.Te pomysły trzeba złożyć.Podczas losowania wyłoniony zostanie członek rodziny lub dobry przyjaciel jako zwycięzca.No cóż... tego typu sztuczki są znane... i zawsze znajdą się na nie nowi naiwni.Pozdrowienia, N.

Napisany przez leipden
Cześć N. Wydaje się, że wszystko mijające mnie. Czyli sugerujesz, że jako zewnętrzna osoba ma się małe szanse na zwycięstwo ze względu na nepotyzm, zawsze wygrywa członek rodziny lub przyjaciel?

Napisany przez Naseweis
Cześć L. takie praktyki są mi znane również z niektórych losowań w firmach; Piknik firmowy dla mieszkańców i przyjaciół - z losowaniem zazwyczaj 3 główne nagrody trafiają do członków rodziny, których obcy z reguły nie znają, a reszta do obecnych. Jak mówią - każdy myśli o sobie Pozdrowienia, Wścibska

Napisany przez simmels
Wierzy się w dobroć ludzką, a potem opowiadasz mi coś takiego.... Nie, tak czy inaczej jest mi jasne, że zwycięzca w jakiejkolwiek akcji nie zawsze jest wybierany z obiektywnego punktu widzenia. Ale wracając do tematu, uważam, że ten system crowdsourcingowy jest dość interesującym rozwiązaniem. Wygląda na to, że cała akcja odbywa się za pomocą wirtualnych akcji. Pracownicy muszą dokonać jak najbardziej precyzyjnych prognoz dotyczących wzrostu/spadku/popytu i innych parametrów dotyczących wskaźników. W ten sposób firma uzyskuje metryki dotyczące zapotrzebowania na zasoby i zdolności z pewnego źródła - co pozwala na dokładniejsze planowanie i w najlepszym przypadku znaczne oszczędności w euro. Obecnie wydaje się, że nie ma zbyt wielu dostawców w Niemczech, ale na amerykańskim rynku istnieją dostawcy takie jak CrowdWorx - platforma crowdsourcingowa i pomysły na nazwy firm, slogany reklamowe, testowanie użyteczności, branding, zdobycie freelancera. Ciekawe, kiedy niemieccy dostawcy się pojawią. Javoto już tam chyba jest

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata