Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Od jakiego dochodu banki udzielają kredytu

Napisany przez ADMCI4
Jeszcze niedawno miałem miesięczne wynagrodzenie w wysokości 2300 euro brutto. Niestety mój pracodawca zmienił warunki umowy, dlatego teraz pracuję mniej i zarabiam tylko 1800 euro brutto. Oczywiście wpływa to również na moje wynagrodzenie netto, więc teraz mam tylko około 1200 euro netto. Moje zobowiązania finansowe pozostają jednak takie same, a pilnie potrzebuję odnowić mieszkanie. Potrzebuję kredytu w wysokości co najmniej 6000 euro. Czy mogę liczyć na to, że banki udzielą mi takiego kredytu przy moim obecnym dochodzie netto? Pozdrowienia

Napisany przez 2Escorpio
Dla przeciętnego banku typowy koszt utrzymania wynosi około 600 euro (dla osoby samotnie mieszkającej), plus opłaty za wynajem... jeśli zostanie coś dodatkowego i ta dodatkowa kwota może pokryć ratę kredytu, oraz jeśli ocena w Schufa jest w porządku... wtedy udzielenie kredytu może się udać. esco

Napisany przez SHC
Czy nie ma również czynnika bezpieczeństwa obecnego miejsca pracy? Czy jest to umowa na czas określony, na czas nieokreślony, zatrudniony, urzędnik, itp.? Jeśli nie możesz uzyskać pomocy w swoim banku, być może pożyczki P2P mogą być dla Ciebie alternatywą. Spróbuj wyszukać w Googleu smava lub auxmoney. To są popularne i duże platformy w tej kwestii. Pozdrawiam

Napisany przez 2Escorpio
SHC pisze: Czy tutaj również istotny jest czynnik jak bezpieczne jest obecne stanowisko pracy? Czy jest to czasowy, nieograniczony, pracownik, urzędnik, itp.? Jeśli nie możesz dostać pomocy w swoim banku, może alternatywą dla Ciebie będą pożyczki typu P2P. Sprawdź w Google smava lub auxmoney. To są popularne i duże portale na ten temat. Mam nadzieję, że to pomoże
Jeśli umowa czasowa jest dłuższa niż raty kredytu, to nie stanowi to problemu. Reszta jest dość prosta do obliczenia zdolności kredytowej.

Napisany przez Bockwurst
Mój pierwszy kredyt w wysokości 16 000 marek niemieckich dostałem wtedy w 15 minut, umowa o pracę, szybkie sprawdzenie w komputerze i gotowe. Banki obliczają, ile zostaje z pensji po odjęciu czynszu i wszystkich kosztów. Jeśli zostaje wystarczająco dużo, udzielają kredytu.

Napisany przez wusel
Myślę, że zaciągnięcie kredytu nie stanowi problemu. Jednakże możliwe, że bank chciałby poczekać, aby zobaczyć, jak sobie poradzisz z nową sytuacją.

Napisany przez Manni-Bode
Banki zazwyczaj udzielają ci kredytu - jedynie jego wysokość nie jest określona. Zależy to zawsze od dochodu oraz historii w banku. Debet, długi, spłata rat.

Napisany przez 2Bolitho
Zazwyczaj zawsze brzmi tak samo jak właściwie zawsze. ;-)

Napisany przez 2Escorpio

Banki zazwyczaj zawsze udzielają ci kredytu.

Jeśli tak by było, to widziałbym znacznie mniej ludzi płaczących

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata