Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Emmi Ziel kursu zakupowego osiągnęła 112.

Napisany przez 2cybercrash
Dziś zarezerwowano małą frakcję na tym poziomie. PE 13. Interesujący z punktu widzenia analizy technicznej. Firma Emmi przedstawiła szybki prognozowany wzrost, więc wartość dochodowa będzie w każdym przypadku solidna. Wskaźnik dywidendy brutto wyniósł 1,4%. Alternatywa dla Nestle lub Hügli? Następnie, na dolnej linii handlu, zarezerwowano Clariant 16,55 8 listopada, dzisiaj możliwe zakończenie na poziomie 17,3, netto 2,2%. Frakcja pozostaje otwarta, z możliwością osiągnięcia 18/19 w regionie, jeśli cena ropy pozostanie na przyjaznym poziomie. Na końcu sesji zarezerwowano także małe zamówienie na grupę Schulthess. Kurs 300 CHF wydaje się być utrzymywany, bardzo powolny wzrost, praktycznie bez słabości. Lider w produkcji pomp ciepła, ceny energii stają się nieco bardziej przyjazne, ale pozostają na solidnym poziomie. Znowu rozczarowujący przebieg kursu Kaba, handel po 340 nie idzie naprzód. Kapitał jest ciągle blokowany!

Napisany przez richard100
Cześć Cypercrash Dzięki za wskazówkę. Gorący kandydat. Ten tytuł jest już na mojej liście życzeń od czasu debiutu na giełdzie. Myślę, że wciąż istnieje tam potencjał. Kupić i pozostawić na dłuższy czas, a za kilka lat zyskać. Pozdrowienia, Rich

Napisany przez Dany1
Jestem wielkim fanem produktów Emmi, zwłaszcza Toni Jogis bardzo mi się podobają... ale zrezygnuje z zakupu akcji. Emmi jest moim zdaniem zbyt uzależnione od Migros i Coop na szwajcarskim rynku, które dyktują ceny, asortyment oraz wydatki na reklamę produktów Emmi. Co stanie się w przyszłości z cenami mleka? Jak zareagują na to rolnicy? Akcje Emmi z tych powodów nie są dla mnie, a ja oceniam czynnik ryzyka Emmi znacznie wyżej niż Nestle czy Hügli. Jednak w żadnym wypadku nie chcę być postrzegany jako niszczyciel... Dlatego polecam zupełnie inny tytuł konsumencki z mojej listy obserwowanych: Czysty przeciwieństwo mleka ;-) B I E R Heineken jest moim zdaniem nadal niedowartościowany. Heineken jest trzecią największą browarem na świecie! Kurs euro wynosi 26,52, 52-tygodniowe minimum to 23,42. Heineken, dzięki kilku przejęciom, ma duży udział w rynku w Rosji i jest dobrze pozycjonowany także w Stanach Zjednoczonych. Wzrost wartości dolara również prawdopodobnie pozytywnie wpłynie na wyniki finansowe.

Cześć Dany, Heineken to z pewnością interesujący tytuł, patrząc na wykres. Innymi słowy, ma za sobą lepsze dni, jak wiele innych. Emmi kojarzy mi się jakoś z Lindt i Sprüngli. Obydwa posiadają doskonałe szwajcarskie produkty z dużym popytem za granicą. Widzę więc duży potencjał dla Emmi. Szwajcarskie mleko z szwajcarskich Alp - przysmak (dosłownie) dla np. Azjatów. Z tego, co mi wiadomo, strategia Emmi skupia się na eksporcie. Dlatego też decyzja o wejściu na giełdę. Konsument dbający o jakość jest gotowy zapłacić więcej. Myślę, że w nadchodzących latach Emmi będzie mocno rosło. Surowcem dla Lindt i Sprüngli jest kakao, dla Emmi - mleko. Myślę, że szwajcarskie mleko będzie istnieć jeszcze długo, pomimo groźb strajków rolników i rolniczego kryzysu. Dobre jogurty i produkty mleczne zawsze znajdują swoje miejsce na rynku, w przeciwieństwie do piwa. Konsumpcja piwa jest silnie zależna od pogody. Przynajmniej dla niepijących alkoholu :wink: Osobiście lubię wypić piwo tylko w ciepły letni wieczór. W innym przypadku wolę dobry wina. Konkurencja wśród browarów wydaje mi się także znaczna. Co do akcji Heinekena przemawia dla mnie niski historyczny kurs akcji. Przelicznik cena/zysk wynoszący 16... dosyć przeciętnie. Emmi to solidna inwestycja, z przelicznikiem cena/zysk wynoszącym 13, mało prawdopodobne, że zrobi jakieś duże skoki ani w górę, ani w dół, ale może sprawić radość inwestorowi w nadchodzących latach. Innymi słowy, osobiście wolę raczej dobry jogurt niż dobre piwo, choć wszystko ma swój czas. :lol: Pozdrawiam, Rich

Napisany przez Dany1
richard100 pisze: Cześć Dany A inaczej mówiąc, osobiście wolę zazwyczaj dobrze doprawione jogurt niż dobre piwo, jednakże wszystko ma swoją porę. :lol: Pozdrowienia Rich
Cześć Rich To umówmy się, że obaj dodamy je do listy obserwowanych i sprawdzimy kurs za 6 miesięcy... Jeśli Emmi będzie na czele, otrzymasz ode mnie pyszny, owocowy jogurt. Ale jeśli Heineken okaże się zwycięzcą, to będę musiał cię odwiedzić na piwo... ;-)) 8)

Napisany przez Simona
To są 3 F: święta, karnawał, piłka nożna. :lol: To powinno jednak fffunkcjonować :?: Simona

Cześć Dany możemy oczywiście tak zrobić. Mam jednak mały zastrzeżenie: Myślę, że Emmi potrzebuje więcej czasu niż 6 miesięcy, aby się ustabilizować za granicą. Powiedziałbym, że lepiej ją kupić i zostawić na kilka lat. Tylko dla osób cierpliwych :cry: Niestety, ja do nich nie należę. :wink: Heineke mógłby się już w miarę dobrze wykazać za kilka miesięcy, ale z ryzykiem chłodnego lata. Pozdrowienia Rich

Napisany przez 2cybercrash
Dzisiaj podczas późnej sesji nagle zostało zrealizowane wystarczające wolumenów 117 transakcji, z możliwością zakończenia zyskiem 2,34%. Jeden z niewielu świątecznych tradeów. Jak zwykle można polegać na szwajcarskich akcjach pobocznych, bo wszyscy amerykańscy jokerzy spektakularnie spłynęli, Stany Zjednoczone rzeczywiście wykonały swoją rolę! Czy słaba amerykańska świąteczna hossa?

Cześć Dany Obecnie wynik to 1:0 dla Emmi. Niestety znów byłem za bardzo bojaźliwy... :evil: :evil: :evil: Czekam od pewnego czasu na okazję do zakupu KABN. Jednak stopniowo oddalają się na północ... Szkoda. Ale jaki jest klucz do sukcesu na giełdzie: cierpliwość i brak chciwości. :lol: Pozdrowienia, Rich

Napisany przez Dany1
https://quotes.ubs.com/quotes/X0=23/X1=sHoMtfl7vcXKXGL-JSAMOaSUlXHvQRFiTvHI6tEDM5lQ$Idn4TMWvqrgYIAWomZiM3 PCFESL8nfpw0e64q KhOriyLhaF3TxYmxhP2mXBJCgQ=/X2=sbj$HoZRqY0bqcKOh-Zyfn-jwySBO0B153aFpxA4wyCRLx3Yajl3L-O9e7-M9b-jpjLzmZve17Uy2xp7sU11V9CE- Nlv0Sw151HyO1Ru03RXvu6yMQwbaQBPki-ty2Ci7XdXYnDQDkuZXNf11qPGvYzfK8cVzpeI$FYk9ApcXZDE= Cześć Rich Jestem...eider nie działa, ale Emmi zawsze wracała. (porównaj wykres) Najlepiej: wypij odwagę...z Heinekenem. :idea:

Cześć Dany
Tak wygląda dobrze, wejdź przy 112, wyjdź przy 127. Nie ma 2 bez 3... :lol:
Trzymaj je na liście obserwowanych.
Pozdrowienia, Rich

Napisany przez ADMCI4
Czy Emmi znów stanie się ulubieńcem giełdy w 2007 roku ...? Pozdrawiam saimix [/url] [/lista] [/cytat]

Napisany przez beat
saimix pisze: Czy Emmi znów stanie się ulubieńcem giełdowym w 2007 roku...?
Naprawdę się postarałeś w swoim wpisie. Czy już myślisz, czy strzelasz strzałami? Gdzie tkwi sensacja? Gdzie powinienem szukać?

Napisany przez ADMCI4
Mam nadzieję, że to dla Was bodziec do myślenia, o ile chodzi o informacje techniczne, tutaj nic nowego. Tylko jeśli przyjrzysz się dokładniej wykresowi, można dostrzec ewentualną zmianę trendu, prawda? Ponadto wydaje mi się, że fakt, iż niedawno spora ilość tytułów zmieniła właściciela (poza giełdą), jest dość interesujący! Zresztą, co sądzisz o mojej ocenie NOBE z dzisiejszej perspektywy? :shock:

Napisany przez beat
DLACZEGO NIE OD RAZU! Trzeba mieć jakieś punkty odniesienia. Różne czynniki na wykresie wyglądają dobrze. Można by się jeszcze wciągnąć w krótką transakcję na koniec roku. Ale może też być już blisko 150. Musiałbym teraz przede wszystkim przejrzeć Emmi pod kątem fundamentalnym. Nie mam pojęcia, co będzie się działo w przemyśle mleczarskim w przyszłym roku. Nie inwestuję tylko na podstawie wykresu. Dzięki za informację. Jeśli będę miał czas i kapitał... Teraz, gdy uprzejmie postawiłeś kawałek chleba dla Emmi, postawiasz mi pusty misek na NOBE. Jestem już przyzwyczajony do szukania. Ale czy myślisz, że mam ochotę przeszukiwać Twoje wpisy na temat NOBE w poszukiwaniu ewentualnych ocen... Sprawa jest jednak prosta: Moje wypowiedzi na temat NOBE w wątkach NOBE i STMN wciąż są aktualne, ponieważ faktyczna sytuacja nie zmieniła się.

Napisany przez ADMCI4
O NOBE: to miało być bardziej żartobliwe nawiązanie, ale zostało źle zrozumiane... A co sądzisz o tych 160 tysiącach, które niedawno przeszły przez ladę? Chyba zakończyła się większa transakcja sprzedaży? Pozdrowienia, saimix

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata