Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Tematy podatkowe, takie jak podatek od zysków kapitałowych, podatek dochodowy od kapitału, podatek od nieruchomości i wiele innych.

Re: Przenieść spadek z zagranicy do Niemiec.

Napisany przez ahnungslos32
Cześć drodzy członkowie forum, prawdopodobnie nie możecie Państwo już zobaczyć tego tematu. Muszę niestety stwierdzić, że żadne forum w sieci nie może mi dostarczyć dokładnych informacji na ten temat. Sytuacja jest następująca: Moja matka, obywatelka niemiecka, pochodzenia algierskiego, odziedziczyła działkę po zmarłej matce w Algierii. Ta działka została teraz sprzedana. Pieniądze znajdują się teraz w Algierii, gdzie nie musi opłacać podatku od spadku. Teraz chcemy przenieść pieniądze do Niemiec. Chodzi o kwotę 70 000 euro. Nie chodzi nam o nielegalne przewożenie pieniędzy do Niemiec, chcemy po prostu wiedzieć: 1. Czy można przetransferować pieniądze tutaj po prostu poprzez przelew? 2. Bardzo ważne pytanie: Czy ktoś może mi konkretne powiedzieć, czy będą naliczone podatki i W JAKIEJ WYSOKOŚCI (GDZIE MOGĘ TO DOKŁADNIE SPRAWDZIĆ; JAKIE BĘDZIE PODSTAWA OBLICZENIA?)? 3. Co by było, gdyby moja matka poleciała i przyniosła pieniądze gotówką. Czy trzeba to wcześniej zgłosić urzędowi celnemu na lotnisku, czy trzeba coś wypełnić. I ponownie, bardzo ważne pytanie: JEŚLI SIĘ TO OPODATKUJE, ILE ZOSTAJE? Naprawdę proszę o konkretne informacje. Dziękuję bardzo za Wasze starania i informacje

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata