Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Bankowość internetowa w Postfinance

Napisany przez Globalist
Postfinance ostrzega przed najnowszymi wiadomościami phishingowymi Najnowsze wiadomości phishingowe są prawie identyczne jak poprzednie ostrzeżenia. Ponownie twierdzi się, że bankowość internetowa w Postfinance stała się bardziej bezpieczna. Odbiorca wiadomości zostaje poproszony o kliknięcie na link i wprowadzenie 20 numerów bezpieczeństwa ze swojej listy kodów, aby wdrożyć nowe środki bezpieczeństwa. Jeśli tego nie zrobi w ciągu dnia, konto zostanie zablokowane. Oczywiście jest to kolejny chwyt, którego celem jest pozyskanie danych dostępowych klientów Yellownet. Ani Postfinance, ani inne poważne firmy nie prosiłyby klientów o podanie swojego hasła ani numerów bezpieczeństwa za pośrednictwem e-maila. Postfinance stworzyła nawet specjalną stronę internetową dotyczącą całego problemu phishingu.

Napisany przez richard100
Oczywiście, teraz jest bezpieczniej, ponieważ numer do wpisania jest teraz wybierany losowo spośród 100 numerów. Jakiś czas temu było to po prostu po kolei. Teraz nawet klient nie wie, jaki numer musi wpisać wcześniej. To sprawia, że jest to trudniejsze dla oszustów. Pozdrawiam, Rich

Napisany przez Globalist
Nie wiedziałem, że Poczta nadal korzysta z listy kontrolnej. Ten system jest już dość przestarzały.

Napisany przez Hans
Globalist pisze: Nie wiedziałem, że Poczta nadal korzysta z listy z kreskami. Ten system jest już dość przestarzały.
Globi, napisz coś o akcjach :?:

Napisany przez Globalist
W Postfinance jest jednak jeszcze wielu klientów, co oznacza, że ta informacja o bezpieczeństwie z pewnością jest również istotna dla Hansa.

Napisany przez richard100
Hans pisze: Cytat od Globalist Nie wiedziałem, że Poczta nadal korzysta z listy usuwanych pozycji. Ten system jest już dość przestarzały. Globi, napisz coś o akcjach :?:
To w sumie nie jest system listy usuwanych pozycji. Wybór numeru jest żądany w sposób losowy. Więc jednak nie jest to lista usuwanych pozycji. Lista składa się z 100 numerów, a podczas wprowadzania zostanie żądany numer do wprowadzenia. Ten system sprawia, że jest to o wiele bezpieczniejsze. Dla mnie nie ma różnicy, czy mam listę w miejscu pracy czy jakieś małe urządzenie bezpieczeństwa, które co minutę zmienia numer. Np. CS. System UBS wydaje mi się bezpieczniejszy, ale dość skomplikowany, zajmujący sporo czasu.

Napisany przez ADMCI4
Jako były programista mogę powiedzieć coś na ten temat. To bez znaczenia, czy jest lista wykreśleń, czy nie. Najważniejsze, że klucz binarny ma co najmniej 128 bitów, aby zapewnić względną bezpieczeństwo. Ważne jest, że spełnia swoje zadania, a tak właśnie robi. Być może trochę skromny, ale Buffetowi też nie było potrzebne żadne bajery, żeby się wzbogacić! To, że dostęp do konta może zostać przechwycony przez phishing, może przydarzyć się na każdym dostawcy usług, nie ma to nic wspólnego z oprogramowaniem pocztowym. Źle to rozumiesz. Każdy może uruchomić podobną stronę i wysyłać maile w celu uzyskania hasła. Poczta jest miła i informuje klienta o tym ryzyku.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata