Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Jakie informacje podają sobie wzajemnie banki?

Napisany przez ADMCI4
Mam z moją dziewczyną kredyt w wysokości około 4500 euro w Sparkassie. Ponieważ chciałbym kupić motocykl na lato, potrzebuję dodatkowych około 3000 euro. Wezmę je w innej banku, ponieważ Sparkasse jest zbyt droga. Nie wiem jednak, jak zareaguje bank, gdy się dowie, że mam już długi. Czy na pewno się o tym dowiedzą, nawet jeśli im tego nie powiem? Jakie informacje wymieniają między sobą banki przy udzielaniu kredytów? Czy takie dane zawsze znajdują się w rejestrze Schufa? Chyba muszę zgodzić się na to, jeśli chcę otrzymać kredyt.

Napisany przez 2Escorpio
Cześć, gdy bierzesz kredyt, w Schufa znajdziesz następujące informacje. Bank udzielający kredytu Kwota kredytu Okres kredytowania Pierwsza rata kredytu płatna w dniu Dlatego każdy bank w Niemczech może obliczyć, ile z twojego kredytu zostało już spłacone. Informacja zostaje usunięta przez Schufa po 3 latach od spłaty ostatniej raty kredytu. Podsumowując: Inny bank na pewno będzie wiedział, że masz już kredyt. esco

Napisany przez Bockwurst
Escorpio pisze: Hej, Jeśli bierzesz kredyt, w Schufie znajdują się następujące dane. Bank udzielający kredytu Wysokość kredytu Okres kredytowania Pierwsza rata kredytu płatna w dniu Dlatego każdy bank w Niemczech może obliczyć, ile twojego kredytu zostało już spłacone. Informacja jest usuwana ze Schufy po upływie ostatniej raty kredytu plus 3 lata. Podsumowanie: Inny bank wie na pewno, że masz już kredyt. esco
To jest niesamowite, nie spodziewałem się takiego natłoku informacji. Kiedyś doradca bankowy zauważył mi, że ma wgląd w moje finanse, nie sądziłem, że to takie proste.

Napisany przez Doso
No cóż, proste - zgadzasz się na sprawdzenie w bazie Schufa podczas składania wniosku kredytowego. Musisz zgodzić się na to.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata