Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Czy można uwzględnić finansowanie samochodu w kwocie wolnej od potrąceń alimentacyjnych?

Napisany przez ADMCI4
Cześć.. kilka miesięcy temu rozstałem się ze swoją dziewczyną i muszę płacić alimenty na naszego wspólnego syna. To nie stanowi problemu, ale muszę mieć wystarczająco dużo pieniędzy na przeżycie. Z powodów zawodowych potrzebuję samochodu, który kupiłem na kredyt rok temu. Rata wynosi 250 euro miesięcznie i pozostało jeszcze trzy lata spłaty. Czy mogę uwzględnić tę kwotę w samodzielnym utrzymaniu, ponieważ zależy mi na samochodzie? Jeśli nie, czy istnieje możliwość obniżenia miesięcznej raty o połowę? kredyt jest przez autoryzowanego dealera Forda. MR

Re: Czy można uwzględnić finansowanie samochodu w kwocie wolnej od potrąceń alimentacyjnych?

Napisany przez 2Escorpio
Zazwyczaj nie jest się zależnym od samochodu. W dzisiejszych czasach wszędzie można dojechać pociągiem lub autobusem... może to potrwać dłużej i być niewygodne, zgadzam się, ale tak po prostu jest... Więc nie Opozycja do połowy? Musisz to omówić z bankiem, może się zgodzą na jakieś ustępstwa, ale nie muszą... co ma bank do Twojego utrzymania? Nic. Zgodziłeś się na finansowanie na okres X... bank nie mógł wiedzieć, że planujesz zmienić swoje życie, a gdyby wiedział... to pewnie nie zgodziłby się na to finansowanie w takich okolicznościach.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata