Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Zapytanie do banku dotyczące informacji w Biurze Informacji Kredytowej WHEN BIK)!

Napisany przez jujunena
Cześć. Mój mąż i ja obecnie składamy wniosek o kredyt na budowę domu za pośrednictwem doradcy finansowego w banku.... Kwota kredytu wynosi 260 000 euro. Dochody itp. nie stanowią problemu. Nasz doradca potrzebuje teraz tylko naszych informacji z Biura Informacji Kredytowej. Mąż ma wynik 78% z powodu kilku osobistych wniosków w bankach. Na to doradca finansowy powiedział, że jeśli mój wynik jest teraz dobry, nie będzie problemów w banku. Poprosiłam też o swoje informacje z BIK i widnieje w nich tylko niewielki kredyt, który spłacam (zawsze bez problemów, a zostało tylko 1000 euro!) i mój wynik to 95,09%. Czy to nie daje nam realistycznej szansy? Kto się na tym zna? Pozdr.

Re: Zapytanie do banku dotyczące informacji w Biurze Informacji Kredytowej WHEN BIK)!

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Jujunena, wynik punktowy 78 jest niski i najprawdopodobniej utrudni przedstawienie finansowania! W pewnych okolicznościach - zależnie od dochodów i sumy finansowania - twój mąż może być pominięty, jeśli zostanie odrzucony ze względu na swoje informacje w Schufa.

Napisany przez jujunena
Dziękuję za odpowiedź. W liście od Schufa mojego męża wyraźnie jednak napisano, że odnotowane zostały tylko pozytywne wpisy. Czy ma możliwość poprawienia lub usunięcia określonych wpisów? Jak wspomniałam, są kilka zapytań dotyczących kredytów budowlanych... A pod jakimi warunkami mógłby zostać pominięty? Mój mąż jest jedynym żywicielem rodziny (jeszcze nie pracuję z powodu małych dzieci) i zarabia miesięcznie 3600 euro netto. Planowane jest zaciągnięcie kredytu w wysokości 240 000 euro. Będę wdzięczna za dalszą odpowiedź. Pozdrowienia

Napisany przez 2Escorpio
noelmaxim pisze: Wynik 78 jest słaby i najprawdopodobniej utrudni finansowanie!
Tak, masz rację... przy tej wartości Score nawet uzyskanie kredytu przekracza nasze możliwości.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata