Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Kapitał podwyższonego ryzyka lub kapitał prywatny do zakładania firmy.

Napisany przez Arkos
Hej, czy ktoś może mi wyjaśnić tutaj, jak działa venture capital lub private equity w kontekście zakładania firmy? Oczywiście, mogę wziąć pieniądze do ręki i założyć spółkę z o.o., ale skąd mogę dostać venture capital? Czy po prostu idę do kasy oszczędnościowej i mówię: Dzień dobry, panowie, mam pomysł i potrzebuję kilka tysięcy euro, czy jak to działa? Dzięki

Napisany przez ADMCI4
Dobry wieczór Arkos, jasne, możesz po prostu pójść do Sparkasse, Volksbank itp. i zapytać o kredyt dla przedsiębiorców. No cóż, czy go dostaniesz, zależy oczywiście od wielu czynników, ale bankowcy tam ci to wytłumaczą. Ponadto istnieją domy inwestycyjne specjalizujące się w kapitale prywatnym. W obecnej sytuacji, gdy banki oczyszczają swoje bilanse, uważam szanse na uzyskanie kredytu na kapitał wysokiego ryzyka za niskie. Ale próba czyni mistrza. Pozdrowienia Alexander Irmscher

Napisany przez Arkos
Dziękuję bardzo. Sprawdzę domy inwestycyjne. Nie sądzę, że bank udzieli mi wystarczającej kwoty jako pożyczki dla nowych przedsiębiorców.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata