Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Czy finansowanie samochodu poprzez dealera jest droższe z powodu wyższego oprocentowania?

Napisany przez ADMCI4
Cześć,

Aktualnie jeżdżę starym gratem, który ledwo da się naprawić. Z tego powodu rozważam zakup innego samochodu, ale musiałbym go sfinansować. Ponieważ nie chcę wydawać więcej pieniędzy niż konieczne, chcę rozważyć kilka alternatyw. Czy ma sens sprawdzić oferty finansowania od dealera? Wydaje mi się, że finansowanie w tym przypadku może być znacznie droższe, ponieważ nie jest to główny obszar działalności dealera samochodowego, a raczej dodatkowa usługa. Ktoś już finansował auto u dealera i może się podzielić swoimi doświadczeniami?

Pozdrowienia,
Ulf

Re: Czy finansowanie samochodu poprzez dealera jest droższe z powodu wyższego oprocentowania?

Napisany przez selly
Cześć,

z góry. Czy rozmawiamy tutaj o samochodzie nowym czy używanym?

W przypadku nowych samochodów zazwyczaj obowiązują atrakcyjniejsze stawki procentowe. Przynajmniej moim dealerm VW i Benz oferowali niedawno od 1,9% do 2,9% rocznie.

W przypadku używanych samochodów stawki są niestety znacznie wyższe. Nie mogę teraz dokładnie powiedzieć, jak wysokie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata