Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Którego brokera używasz?

Napisany przez ADMCI4
Cześć wszystkim, jak widzicie, jestem nowy tutaj na forum. Chciałbym usłyszeć od was, z którymi brokerami przeprowadzacie transakcje. W Szwajcarii jest ich już sporo: - e-sider - migrosbank - postfinance / yellowtrade - swissquote - trade-net - tradejet To chyba najważniejsze, czy coś przeoczyłem? Jakie są wasze kryteria wyboru brokera? Co jest dobre, a co nie? Ja korzystam z dwóch brokerów... w trakcie tej dyskusji więcej o nich. Czekam na Wasze wpisy. Pozdrawiam, dieGO

Napisany przez ADMCI4
Właśnie zobaczyłem, że temat został niedawno omówiony. Niemniej jednak możecie śmiało pisać tutaj posty lub zgłosić ten wątek do @admin do usunięcia. Dzięki,

Napisany przez Globalist
UBS :!:

Napisany przez ADMCI4
Oczywiście, w ten sposób nie zachodzi wymiana informacji.... ale przynajmniej dziękuję za odpowiedź. Jakie zalety widzisz w UBS? Gdzie najczęściej inwestujesz?

Napisany przez Globalist
Diego pisze: Co według Ciebie przemawia za UBS? Gdzie najczęściej handlujesz?
Dostępność i wszechstronność. W razie potrzeby mogę kupić także egzotyczne akcje na rynku OTCBB lub w Hongkongu. Prowizje są jednak nieco wyższe. VirtX/SWX kosztuje min. 35.- za transakcję. Obsługa klienta również jest świetna.

Napisany przez ADMCI4
Jak UBS nadaje się do handlu warantami? (oprócz faktu, że byłoby to zbyt drogie dla mnie, aby prowadzić tam daytrading).

Napisany przez Globalist
Żaden problem. Kupuj i sprzedawaj jak akcje.

Napisany przez ADMCI4
Aktualny artykuł z Tagi... Tradejet - zwycięzca jakości Synth - zwycięzca ceny https://tagi.ch/dyn/geld/anlegen/647700.html#647664

Napisany przez richard100
Dla mnie osobiście ważne są następujące 3 punkty: 1. Bezpieczeństwo, czyli dla mnie oznacza to, że mogę w każdej chwili uzyskać dostęp do swoich pieniędzy, nie obawiając się zamknięcia firmy. :lol: 2. Cena, czyli niskie prowizje, brak opłat za przechowywanie papierów wartościowych. 3. Szybkie i dokładne wykonanie i rozliczenie transakcji. To wszystko znajduję w Yellowtrade. W tym sensie nie zgadzam się z opinią Alfreda Möckli. (Przecież nikt go nie pytał :wink: Szczegółowych danych fundamentalnych nie potrzebuję na platformie transakcyjnej, są do tego inne strony, takie jak Nasdaq.com, Bloomberg.com, Quotes.UBS.com..... itd. itp. Pozdrowienia Rich Cena to nie wszystko Szef zwycięskiego narzędzia Trade Jet, Alfred Möckli, cieszy się, że wreszcie jakieś medium przeprowadziło porównanie jakości: Niskie prowizje czy opłaty są rzadko jedynym kryterium przy wyborze platformy. Jako były dyrektor generalny Swissquote wie, co jest ważne dla klientów w handlu papierami wartościowymi. Dobre cechy jego ostatniego produktu zostały zintegrowane, a złe wyeliminowane.

Napisany przez Springer
Jestem również dość zadowolony z Yellowtrade, jedynym problemem jest to, że nie można handlować bezpośrednio na wszystkich giełdach (np. Frankfurt, OTCBB itp.). Oczywiście można używać giełdy elektronicznej XETRA w DE, ale przy niskim wolumenie transakcji kursy tam są zniekształcone ? W skrócie: Z yellowtrade jesteś bezpieczny (lista blokad, hasło i numer konta są zaszyfrowane) i szybko przemieszczasz się. Również przegląd twojego portfela w Yellowtrade jest bardzo udany. Zgadzam się z Richem: To nie jest platforma, która zapewni ci aktualne informacje o wydarzeniach dnia, dlatego korzystam z portali giełdowych, takich jak www.nasdaq.com itp. itd. Pozdrowienia

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata