Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Czy finansowanie samochodu jest możliwe przy negatywnej historii kredytowej w Schufa.

Napisany przez ADMCI4
Cześć ludzie, Nie jestem pewien, co znajduje się w moim raporcie w Schufa, ponieważ nigdy nie wystąpiłem o informacje. Jednakże, biorąc pod uwagę częste zwroty na moim koncie, mogę sobie wyobrazić, że mogą być w nim negatywne informacje. Mój plan to kupno nowego samochodu pod koniec roku i w tym celu wzięcie kredytu w banku lub u dealera. Czy mogę otrzymać taki kredyt, nawet jeśli moje informacje w Schufa nie są za dobre, ponieważ pożyczkodawca ma samochód jako zabezpieczenie? W końcu, klucz rejestracyjny musi zostać w banku, jeśli dobrze myślę. Finanzfuchs

Re: Czy finansowanie samochodu jest możliwe przy negatywnej historii kredytowej w Schufa.

Napisany przez 2Escorpio
hm... jak chcesz sfinansować samochód, skoro bez raty kredytowej za samochód masz częste niedobory środków? I nie, z złym wynikiem w Schufa nie można uzyskać finansowania samochodu. Samochód również nie jest prawdziwym zabezpieczeniem, zatrzymanie dowodu rejestracyjnego służy bardziej temu, abyś nie sprzedał samochodu. Poza tym samochód zawsze może ulec poważnemu uszkodzeniu, co jeśli nie masz wówczas pełnego ubezpieczenia komunikacyjnego i sam jesteś winny? Wtedy bank nie ma nic z zabezpieczenia samochodu. To był tylko przykład, można podać inne. pozdrowienia - esco

Napisany przez luigi77
Finanzfuchs pisze: Cześć ludzie, nie jestem pewien, co znajduje się w mojej Schufie, ponieważ nigdy nie wnioskowałem o raport. Ale ze względu na częste zwroty na moim koncie, podejrzewam, że byłby to raczej negatywny raport. Mój plan zakłada kupno nowego samochodu na koniec roku i wzięcie kredytu w banku lub u dealera. Czy dostanę taki kredyt nawet jeśli moja Schufa nie jest najlepsza, ponieważ kredytodawca ma auto jako zabezpieczenie? Przecież akt własności pojazdu musi pozostać w banku, jeśli dobrze myślę. Finanzfuchs
Cześć Finanzfuchs, jeśli nie wiesz, co znajduje się w twojej Schufie, lepiej poproś o raport dotyczący ciebie. O ile wiem, jedno w ciągu roku jest darmowe. Odnośnie twojego pytania o kredyt, podzielam zdanie escorpio- ciężko będzie otrzymać kredyt bankowy na finansowanie pojazdu z negatywną oceną w Schufie. Akt własności pojazdu nie ma znaczenia: prawo do dokumentu wynika z prawa do papieru = akt pojazdu ma tylko znaczenie legitymacyjne dla osób trzecich dotyczące stosunków własnościowych. Ale najpierw sprawdź, co wykaże zapytanie w Schufie. Pozdrowienia LR

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata