Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Jaką pomoc oferuje ubezpieczenie autocasco w przypadku kradzieży pojazdu?

Napisany przez ADMCI4
Początkowo zawsze myślałem, że mogę śmiało zrezygnować z ubezpieczenia komunikacyjnego, ponieważ i tak nie przynosi zbyt wielu korzyści. Większość ludzi dodatkowo zawiera je z własnym udziałem w szkodzie, z którego często w ogóle nie korzystają w razie wypadku. Ale niedawno koledze został ukradziony samochód, a on nie miał ubezpieczenia częściowego. Mimo to można tam otrzymać pewne świadczenia, gdy pojazd zostanie skradziony. Jak dokładnie wygląda ta pomoc na początku? Czy istnieją różne taryfy, czy też świadczenia są zawsze takie same? Czy w przypadku kradzieży wartość samochodu jest całkowicie odtwarzana?

Napisany przez Gerd
W przypadku kradzieży zostanie zastąpiona wartość czasowa samochodu. Dlatego warto zastanowić się, czy ubezpieczenie komunikacyjne jest opłacalne. W przypadku 20-letniego samochodu wartość czasowa wynosi 0, więc nic nie zostanie wypłacone.

Napisany przez Naseweis
W przypadku pojazdów starszych niż 15 lat zaleca się wykonanie ekspertyzy. Następnie odszkodowanie zostanie wypłacone zgodnie z częściowym lub pełnym ubezpieczeniem komunikacyjnym, zgodnie z zawartością ekspertyzy. Pozdrawiam, Naseweis

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata