Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: Czy można rościć roszczenia alimentacyjne również w przypadku związków zbliżonych do małżeństwa?

Napisany przez ADMCI4
Czy ktoś może mi powiedzieć, czy były partner, z którym nie byłem zaręczony ani żonaty, może dochodzić roszczeń alimentacyjnych po zerwaniu związku??? Mieszkaliśmy razem przez trzy lata, ona była studentką z niskimi zarobkami, a ja pracownikiem na pełny etat i tym samym głównym źródłem dochodu. Bez dzieci, umowa najmu była na moje nazwisko. Dziękuję, Eloquenz

Re: Czy można rościć roszczenia alimentacyjne również w przypadku związków zbliżonych do małżeństwa?

Napisany przez ADMCI4
Cześć Elo, Twój były wydaje się być miłą osobą... Ogólnie rzecz biorąc, niezaślubiony były partner ma prawo do alimentów tylko wtedy, gdy mieliście oficjalne zaręczyny. Ale nawet wtedy nie jest to pewne. Najlepiej załatwić to w rozsądnej rozmowie. Jeśli ona naprawdę na tym będzie trwać, i tak dostaniesz od jej prawnika pismo, na które będziesz mógł zareagować. Powodzenia, MalteV

Napisany przez Naseweis
Cześć Eloguenz, jestem ciekawy argumentacji. Pozdrowienia, Naseweis

Napisany przez ADMCI4
Cześć Eloquenz, moja była partnerka miała ten sam pomysł po naszym rozstaniu. Zanim dostałem jej list od prawnika, mój prawnik napisał do niej. Pomogło to i nigdy więcej nic nie usłyszałem. Czasem trzeba po prostu być szybszym... Pozdrowienia od Theodora

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata