Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Czy oferta kredytu bez opłat manipulacyjnych jest godna zaufania?

Napisany przez ADMCI4
W poszukiwaniu odpowiedniego kredytu znalazłem już kilka banków reklamujących się tym, że nie pobierają opłat za obsługę kredytu. Jak takie banki mogą działać i jak rekompensują sobie te koszty na innej płaszczyźnie? Czy ta oferta jest naprawdę uczciwa, czy warto ją sprawdzić w organizacji konsumenckiej? Brak opłat za obsługę kredytu musi być rekompensowany w innym miejscu, aby bank mógł pokryć swoje koszty. A może specjaliści od kredytów mają na to jakieś wyjaśnienie? Myśliwy

Napisany przez 2Escorpio
Cześć, wielu banków reklamuje to, ale tak, oni odzyskują to skąd indziej, na przykład poprzez wyższą stopę procentową. Pozdrawiam, esco

Napisany przez Naseweis
Cześć Wildjäger, przy kredycie bankowym zawsze należy zwrócić uwagę na rzeczywistą stopę procentową. Tutaj uwzględnia się wszystkie opłaty, a także dyskonto. Dlatego przy porównywaniu patrz nie na stopę nominalną/stopę odsetkową, ale na rzeczywistą stopę procentową. Pozdrowienia, Naseweis

Napisany przez friedel
Gdzie to znalazłeś?

Napisany przez 6Bankkaufmann
Po tym, jak opłatę manipulacyjną można teraz odzyskać za kredyty ratalne, żadne banki już tego nie oferują. Tylko oprocentowanie nominalne jest kontrolowane.

Napisany przez friedel
Och, tak i dlaczego miałem opłatę manipulacyjną uwzględnioną w ofercie, skoro już nie oferuje jej żadna bank, jak mówisz. A odzyskanie tej opłaty nie jest takie proste. Bank odrzucił, trzeba by było udać się do prawnika i pozwać go sądowo. Czyżby zaciągnięcie kredytu ratalnego różniło się od kredytów hipotecznych?

Są już wyroki przeciwko opłacie BG za kredyty ratalne.

Napisany przez friedel
Oczywiście, już to rozumiem, także od razu zażądałem zwrotu opłaty. Bank odrzucił mnie, argumentując, że te wyroki są nieporównywalne z moją umową kredytową. Bank twierdził, że zaoferował mi najlepszą możliwą ofertę kredytu. Teraz będę musiał skorzystać z pomocy prawnika.

Napisany przez DustinDepot
Zaciągnęliśmy kredyt na nasz projekt domu, za który musieliśmy zapłacić opłatę manipulacyjną. Jednakże odsetki są również bardzo korzystne. Być może zależy to także od kwoty kredytu.

W sprawie kredytów ratalnych:
OLG już skazał banki do zwrotu prowizji za obsługę kredytu ratalnego.
Wyrok Bundesgerichtshof (BGH) dla całych Niemiec wciąż nie zapadł.
Prowizje za obsługę kredytu - Nowa szansa na wyrok BGH - Wiadomość - Stiftung Warentest

Napisany przez friedel
Im wyższy kredyt, tym wyższa opłata. Nie chcę wiedzieć, ile zostało tam naliczonych opłat. Co tam piszesz, że oprocentowanie było korzystne?
Oprocentowanie kredytów hipotecznych w tej chwili faktycznie nie jest wysokie.

Napisany przez friedel
Mam pytanie odnośnie kredytu hipotecznego online, czy jest on tańszy niż w lokalnym banku. Dziękuję!

Przepraszam, jaki konkretny pytanie mają Państwo jeszcze? Nie do końca mogę się połapać w Paśwoej odpowiedzi.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata