Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Czy mogę płacić kartą kredytową we wszystkich krajach świata?

Napisany przez ADMCI4
Cześć ludzie. Karty kredytowe znam już od moich rodziców, ale jeszcze nie miałem swojej. Ponieważ wkrótce wybieram się na pewien czas za granicę, chcę być finansowo niezależny i chciałbym ubiegać się o własną kartę kredytową. Prawdopodobnie odwiedzę także bardziej odległe kraje, takie jak Malawi i Burkina Faso. Czy będę mógł tam płacić i wypłacać pieniądze bez problemu kartą Visa lub MasterCard, gdy zajdzie taka potrzeba? Nie chcę podejmować ryzyka i szukam innych sposobów na zaopatrzenie się w gotówkę.

Re: Czy mogę płacić kartą kredytową we wszystkich krajach świata?

Napisany przez 2Escorpio
Hey, w zasadzie w każdym kraju karty kredytowe są akceptowane z wyjątkiem Korei Północnej i Iranu. Jednak forma może się różnić... są kraje, które preferują Mastercard np. w Ameryce Południowej, a są takie, które preferują kartę Visa. Istnieją także kraje, w których można płacić kartą kredytową tylko w dużym mieście lub po prostu wypłacać gotówkę. Na stronach Visa i Mastercard znajdziesz wyszukiwarkę bankomatów, którą polecam sprawdzić w miastach, w których nie czujesz się pewnie. Gdy już znajdziesz bankomaty, przynajmniej będziesz wiedział, że możesz wypłacić gotówkę. Możesz także spojrzeć tutaj, lista pochodzi z 2004 roku, ale zazwyczaj akceptacja kart w krajach wzrasta, a nie maleje... o ile nie są to kraje w stanie wojny. www.eurobuster.de/Kreditkartenakzeptanz.pdf Pozdrowienia, esco

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata