Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Płatność zlecenia obciążeniowego wydłubuje mnie.

Napisany przez dfritz79
Cześć wszystkim, prowadzę działalność gospodarczą w obszarze IT, a moje dostawcy zazwyczaj żądają zlecenia na obciążenie. Moje bank teraz pobiera opłatę w wysokości 3 euro za każdy dokument. Dlatego chciałbym to zmienić. Bank zaproponował zmianę na inną formę konta, gdzie znowu wszystkie dokumenty są płatne - ostatecznie wychodzi na to samo. Czy ktoś ma jakiś pomysł na bank z korzystnymi warunkami dotyczącymi obciążeń ? Dziękuję ! Pozdrowienia Daniel

Napisany przez Naseweis
Cześć, ale na pewno mam dla Ciebie wskazówkę: za pomocą tego linku - www.google.de można wejść na wyszukiwarkę i wpisać Darmowe konto bankowe, a już pojawi się wiele banków, z których możesz wybrać jedno.

Napisany przez dfritz79
Świetny pomysł! Jakbym tam jeszcze nie był. W końcu to właśnie tak znalazłem forum ... Niestety w Niemczech jest około 300 banków oferujących rachunki osobiste. Wybór jest naprawdę trudny. Sądzę, że lepiej jest polegać na doświadczeniach z banków i ich produktów - banków można znaleźć praktycznie w każdej strefie dla pieszych.

Napisany przez Naseweis
Cześć DFritz79. Jeśli położenie banku jest dla Ciebie całkowicie obojętne, poleciłbym Ci Sparda-Bank w Moguncji. Pozdrowienia, Naseweis

Napisany przez Doso
Bank Skat powinna mieć bardzo rozsądne warunki dla klientów biznesowych.

Napisany przez Bockwurst
Ja, miałem ten sam problem z dużym bankiem, byłem dumny, że założyłem tam konto firmowe, ale potem zostałem wykorzystany jak mysz. Koszty wynosiły kilkaset euro miesięcznie. Teraz mam zwykłe konto osobiste i koszty są znośne. Bank wielokrotnie pytał mnie, czy nie chciałbym konta biznesowego, zawsze uprzejmie odmawiam

Napisany przez Sonicx
Jakie są korzyści z posiadania konta firmowego? Jakie są uzasadnienia kosztów? Czy można przekształcić swoje konto firmowe z powrotem na konto osobiste?

Napisany przez Bankkunde
Jeśli prowadzisz firmę i już teraz masz problemy z bankiem, zalecam sprawdzenie swoich kont bankowych. Zazwyczaj okazuje się, że klient banku ma jeszcze sporo pieniędzy do zwrotu, czyli zapłacił zbyt wiele. Zwłaszcza jeśli konto często przekraczało limit debetowy. Warto się nad tym zastanowić. Zaledwie kilka dni temu opublikowano artykuł na GoMoPa, w którym aptekarz wziął kredyt na 700 000 euro i zapłacił bankowi o 233 000 euro za dużo. Teraz dostaje swoje pieniądze z powrotem. Myślę, że wielu klientów bankowych jest w takiej samej sytuacji, ale większość z nich tego nie zauważa.

Napisany przez Naseweis
Bankkunde pisze: Tylko kilka dni temu na GoMoPa pojawił się artykuł, z którego wynikało, że aptekarz zaciągnął kredyt w wysokości 700 000 euro i zapłacił swojemu bankowi o 233 000 euro za dużo. Teraz otrzymuje on tę kwotę z powrotem. Myślę, że wielu klientów banku ma tak samo, ale większość z nich tego nie zauważa.
Proszę o informację, w jakim kraju miało to miejsce. Jeśli w Niemczech, proszę o link do wyroku sądowego. Pozdrawiam, N.

Napisany przez Bankkunde
Tak, w Niemczech, dokładnie w Duisburgu. Wyrok pochodzi z LG Duisburg 1 Q 124/11. Jeśli chcesz otrzymać ten wyrok, podaj mi swój adres e-mail, mam go w formie PDF.

Napisany przez Naseweis
Bankkunde pisze: Tak, w Niemczech, dokładniej w Duisburgu. Wyrok pochodzi z LG Duisburg 1 Q 124/11. Jeśli chcesz otrzymać ten wyrok, podaj mi adres e-mail, mam go w formie pliku PDF.
To trochę dziwne, ponieważ w LG Duisburg ten wyrok pod tą nazwą nie jest znany. Pozdrowienia, N.

Napisany przez Bankkunde
Wyrok pochodzi z 1 grudnia. Być może jeszcze nie jest dostępny w sieci. Nie mam pojęcia. Ale jak już wspomniałem, jeśli chcesz, mogę go przesłać. Niekiedy nie wszystkie wyroki są dostępne w sieci.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata