Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Czy w przypadku finansowania samochodu możliwe jest zaoferowanie innego zabezpieczenia niż samochód?

Napisany przez ADMCI4
Ponieważ wkrótce będę musiał wymienić moje miłe, ale niestety zniszczone auto na nowszy model, chciałbym pójść do banku w przyszłym tygodniu i zapytać o finansowanie samochodu. Nie mam pojęcia, jaka dokładnie jest różnica między tym a zwykłym kredytem. Chciałbym również wiedzieć z góry, czy możliwe jest zaoferowanie bankowi innego zabezpieczenia niż dokument pojazdu. Byłoby mi bardzo nieprzyjemnie, bo czasami trzeba go przedstawić w pewnych sytuacjach, a wtedy będzie w posiadaniu banku. Czy więc jako zabezpieczenie może posłużyć biżuteria babci? Pozdrowienia, Sternthaler

Re: Czy w przypadku finansowania samochodu możliwe jest zaoferowanie innego zabezpieczenia niż samochód?

Napisany przez Naseweis
Jeśli jesteś właścicielem własnego domku lub mieszkania, możliwe jest również wpisanie zastawu hipotecznego. Pozdrowienia, Mądrala

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata