Re: Limit kredytowy dla karty CashCard od Commerz Finanz, proszę o pomoc, bo nie rozumiem niczego!!!
Napisany przez a-team2148 -
- sob wrz 03, 2011 9:48 pm
Cześć, kupiłem iPad marki Apple w sklepie Real na raty, ale poprosiłem o umowę finansowania w banku Commerz Finanz. Dziś otrzymałem dokumenty. W umowie napisano: - umowę dotyczącą następujących produktów bankowych: - kredyt ratalny z oprocentowaniem stałym i równymi miesięcznymi ratami - kredyt obrotowy z kartą Maestro (konto zakupowe z CashCard) 500,00 € kredytu (patrz punkt 2 w ogólnych warunkach kredytu ratalnego); czas trwania nieokreślony. 3% od podstawy do obliczenia wysokości rat (patrz punkt 5 w ogólnych warunkach kredytu ratalnego) maksymalna kwota wykorzystania, minimalna podstawa do obliczenia rat - 300 € (patrz punkt 5 w ogólnych warunkach kredytu ratalnego) 9,47% zmiennej rocznej stopy oprocentowania do salda kredytowego w wysokości do 1.000,00 € * 14,84% zmiennej rocznej stopy oprocentowania powyżej salda kredytowego 1.000,00 € * 15,90% rzeczywistej rocznej stopy oprocentowania (patrz założenia w punkcie 4.a w ogólnych warunkach kredytu ratalnego) Całkowita kwota: zależna od aktualnego wykorzystania Teraz zastanawiam się: Co to oznacza? Dlaczego to jest w umowie? Czy ktoś z was się na tym zna? Ile euro muszę płacić za kredyt obrotowy miesięcznie?? Czy mogę płacić tylko ratami za iPada i zrezygnować z kredytu obrotowego czy nie???? Czy oboje są zobowiązani do zapłaty??? Będę wdzięczny za odpowiedź... pozdrowienia