Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Który bank?

Napisany przez ADMCI4
Cześć! Chcę wkrótce otworzyć konto maklerskie w Szwajcarii. Nie mam pojęcia o bankach szwajcarskich! Czy ktoś mógłby dać mi dobry wskazówkę dotyczącą wyboru banku? Na przykład z niskimi opłatami i ofertą bankowości internetowej. Czy możecie potwierdzić, że zyski z akcji w Szwajcarii są rzeczywiście zwolnione z podatku? Pozdrowienia, Harri

Napisany przez ADMCI4
Cześć! Jeśli chodzi o banki, tutaj na forum możesz znaleźć informacje. Istnieje co najmniej 2 wątki na ten temat (sprawdź onlinebroker). Nie znam przepisów podatkowych w Niemczech. W Szwajcarii płacisz podatki tylko wtedy, gdy mieszkasz w Szwajcarii. Wtedy jednak do określenia stawek podatkowych wlicza się cały dochód i majątek na całym świecie. Czy nadal mieszkasz w Wolnym Państwie Bawarii, czy planujesz zmienić miejsce zamieszkania?

Napisany przez Hans
Harri pisze: Witaj! Ja, jako rdzenny Bawarczyk wkrótce chciałbym otworzyć czyste konto depozytowe w Szwajcarii. Nie mam pojęcia o szwajcarskich bankach! Być może ktoś mógłby dać mi kilka dobrych wskazówek dotyczących wyboru banku? Na przykład takiego z niskimi opłatami, oferującego również bankowość internetową. Czy możecie potwierdzić, że zyski z akcji w Szwajcarii są naprawdę zwolnione z podatku? Pozdrawiam: Harri
Tutaj link do najnowszej analizy brokerów online w Szwajcarii: https://tagi.ch/dyn/geld/anlegen/647700.html ..inne pytanie zostało już udzielone powyżej

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata