Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Czy posiadanie karty kredytowej jest odnotowywane w Schufa?

Napisany przez ADMCI4
Tag zusammen... Dotychczas nigdy nie złożyłem wniosku o samoinformację w Schufa, ponieważ po prostu nie była mi potrzebna, i uważam, że mało spektakularnie wygląda u mnie. Oznacza to jednak również, że nie wiem, co jest o mnie zapisane w Schufa. W zeszłym roku po raz pierwszy złożyłem wniosek o kartę kredytową i często z niej korzystam. Czy posiadanie tej karty jest zapisane w Schufa i czy zawiera informacje o korzystaniu z karty? Czy w Schufa są również zapisywane konkretne transakcje, dokonywane kartą kredytową? Pozdrowienia, Tonio

Napisany przez Naseweis
Cześć, być może ta strona internetowa pomoże: Jakie informacje przechowuje SCHUFA? Pozdrowienia, Naseweis

Napisany przez isar11
Zastanawiam się jedynie, jaka jest wartość informacji o tym, że ktoś jest w posiadaniu karty kredytowej i przede wszystkim komu ta informacja jest udostępniana. W sumie to idzie już za daleko. Moim zdaniem zbieranie danych można byłoby nieco ograniczyć.

Napisany przez 2Escorpio
Tak, karta kredytowa jest odnotowywana w Schufa... czasami również z limitem kredytowym. Jak karta jest używana (czy jest regularnie opłacana), nie jest informacją dostępną w Schufa. Dlaczego Schufa przechowuje takie dane? Bardzo prosto... aby bank na przykład wiedział, czy nie masz przypadkiem 20 kart kredytowych. Pozdrowienia, esco

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata