Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: W którym dniu miesiąca płatne są raty kredytu?

Napisany przez ADMCI4
Cześć wszystkim. Ostatnio otrzymałem pocztą ofertę od banku Easy Credit. Tam mogę dostać kredyt do 10 000 euro. Ponieważ w tej chwili naprawdę jestem bardzo ciasny, kredyt byłby dla mnie mile widziany. W przypadku starego kredytu, który miałem dawno temu, raty zawsze były pobierane pierwszego dnia miesiąca. Teraz jednak otrzymuję wynagrodzenie zazwyczaj 20., i bardzo mi zależy, aby rata kredytu mogła zostać pobrana zanim znów skończy mi się pieniądze na koncie. Czy mogę sobie to wybrać, czy jest to ustalone przez Easy Credit?

Napisany przez 2Bolitho
Zapytaj ich bezpośrednio...

Zazwyczaj banki mają ustalone terminy. Po prostu załóż darmowe konto osobiste, które podasz jako konto referencyjne dla kredytu. W dniu wpływu wynagrodzenia wykonasz przelew (przelew stały?) raty na konto referencyjne, z którego później zostanie pobrana rata. Musisz zachować listy TAN, PIN i karty do konta referencyjnego w bezpiecznym miejscu...

Napisany przez Naseweis
Cześć Ghostrider,

Odsetki kredytowe zawsze są płatne z góry.

Jeśli zapłacisz odsetki dopiero do 20., bank musiałby przeliczyć odsetki. Oznaczałoby to, że miesięczna rata byłaby wyższa.

Jednak wątpię, by bank zgodził się na taki układ.

Pozdrowienia, Naseweis

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata