Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące ustawowego i prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego oraz reformy systemu opieki zdrowotnej.

Re: Do jakich świadczeń w ramach ubezpieczenia zdrowotnego występują opłaty własne?

Napisany przez ADMCI4
Drodzy ludzie tutaj! Mam pytanie dotyczące zachowania firm ubezpieczeniowych. Moja macocha musi nosić pończochy uciskowe z powodów zdrowotnych, które można zdjąć na noc. Robi to personel pielęgniarski. Jednakże nie jest to rozliczane jako usługa pielęgniarska, ale jako normalna usługa ubezpieczenia zdrowotnego. Nagle, po ponad pół roku, otrzymuje od ubezpieczyciela zdrowotnego dwie faktury po 151 euro opłaty własnej za każdą. Jednak wcześniej w ogóle nie została poinformowana o tym. Nie jest to też tymczasowe rozwiązanie, musi nosić pończochy zawsze. Czy teraz będzie musiała zawsze opłacać tę opłatę z niewielkiej emerytury? Dziękuję bsky

Re: Do jakich świadczeń w ramach ubezpieczenia zdrowotnego występują opłaty własne?

Napisany przez agfinanzen
Cześć bsky! W tym przypadku myślę, że najlepiej skontaktować się z ubezpieczycielem zdrowotnym. Zawsze trudno udzielać ogólnych odpowiedzi na tego rodzaju pytania. Być może dla Twojej mamy opłacałaby się dodatkowa polisa opieki zdrowotnej? Wszystkiego dobrego dla Ciebie i Twojej mamy, Zespół ds. Finansów

Napisany przez Naseweis
agfinanzen pisze: Cześć bsky! Myślę, że w tym przypadku najlepiej skontaktować się z kasą chorych. Zawsze trudno jest udzielać ogólnych odpowiedzi na takie pytania. Być może opłacałoby się dla Twojej mamy dodatkowe ubezpieczenie pielęgnacyjne?
Cześć, Być może byłoby sensowne dla bsky również podać firmę ubezpieczeniową, gdzie może ona zawrzeć to dodatkowe ubezpieczenie pielęgnacyjne. Mi nie jest znane żadne, które zrezygnuje z pytań dotyczących zdrowia. Pozdrowienia, Naseweis

Napisany przez Gerd
Można jednak w przypadku pytań dotyczących chorób zaznaczyć wszędzie Nie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata