Cześć noelmaxim, w informacji online LBS znajduje się informacja, że umowa na 55 000
euro została zawarta. Obecnie płacę na umowę na 60 000
euro. Co jest szczególnie drażliwe w tej sprawie: Pierwotnie planowałem zerwać całą umowę, ponieważ stopa procentowa 0,75% to żart... Następnie ten
doradca zadzwonił do mnie i mniej więcej powiedział: Radziłbym Pani/Panu nie rezygnować z umowy, ponieważ wtedy straci Pani/Pan opłatę za zawarcie umowy w wysokości 600
euro... lepiej podzielimy. Może Pani/Pan przyjść na kolejne spotkanie. To podzielenie kosztowało mnie TYLKO 550
euro! Na nowym spotkaniu
doradca dorzucił mi również umowę oszczędnościową Riester o wartości 50 000
euro. Oczywiście nie wskazując mi wad, które teraz zdałem sobie sprawę czytając na forum... Obecnie wpłacam razem 250
euro (150 normalnie, 100 Riester). Planowałem niedługo zwiększyć to do 400
euro (po 200). Oczywiście ponoszę też pewną odpowiedzialność za całą sytuację, faktycznie podpisałem to zwiększenie, które definitywnie nie było mi zaprezentowane jako zwiększenie. Podpisanie było konieczne dla podziału itp... Na szczęście taki interes robi się tylko raz w życiu... mam nadzieję! Nie mam pojęcia, dlaczego skorzystałem z gorszej oferty w LBS. Jak już wspomniałem,
doradca doradza mojej rodzinie od dziesięcioleci i tam też pokładałem zaufanie. Przekazałem sprawę do centrali LBS. Zobaczymy, co się stanie. Nie chcę wiedzieć, ile naiwnych ludzi już straciło pieniądze. Będę Cię informować o postępach, jeśli zainteresuje Cię ta sprawa. Pozdrawiam Chalst