Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Aktualizacje i rozszerzenia w środowisku forum.

Re: Kategorie

Napisany przez ManfredBali
W zasadzie uważam, że platforma techniczna jest bardzo dobra, jednak sugerowałbym ponowne przemyślenie istniejących kategorii. 1. Forum dla początkujących jest dobre, ale gdzie umieścić pytania? Ponownie problem z dostępem i kto odpowie na wszystkie pytania? 2. Wyrzuciłbym średnioterminowe perspektywy, ponieważ treść nie jest aktualizowana i inni nie mają do niej dostępu. - Lub otworzyć dla wszystkich! Tam mogliby wszyscy założyć strój byka albo wyjąć z mchu kapelusz niedźwiedzia. 3. Nie podzieliłbym akcji według giełd, ponieważ ten sam tytuł można handlować na różnych giełdach. Zamiast tego, warto byłoby odróżniać: - Akcje o wysokim ryzyku, (zazwyczaj trudno dostępne są dane fundamentalne, a istnieją one głównie dzięki plotkom i spekulacjom), czyli akcje typu penny stocks czy zocker stocks itp. Raj dla krzykaczy rynkowych i osób promujących. i - Akcje, dla których dostępne są dane fundamentale, analizy itp. i które dla mnie mają sens, ponieważ mają sprawdzone fakty. Jeśli istniałyby podkategorie, można by otworzyć jedną dla ABB lub innych tytułów o szczególnym zainteresowaniu. Brak mi następujących kategorii, aby tematy te nie były zbyt krótkie. Ważne jest także, aby kolorowy charakter jednej kategorii był zredukowany, a dobre wpisy nie znikały tak szybko. (Doświadczenie z forum Cash-Forum) Proponuję (nowe): 1. Technologia, narzędzia, komputerowe linki użytkowników oraz przykłady. 2. Wpisy ogólnego zainteresowania. Ogólne. To byłoby miejsce, w którym można by się ogólnie denerwować lub cieszyć: temat Aldi, zwycięstwa w piłce nożnej, polityka itp. Również ogólne analizy, pomysły inwestycyjne itp. można by umieścić tutaj. Zmieniłbym także kolejność, tak aby najważniejsze kategorie (najczęściej odwiedzane) pojawiały się na samej górze. Co myślą o tym moje salamandry (forum jest przecież udostępniane za darmo) i inni? Wygląda na to, że zwiększa się zainteresowanie tym forum. Miło. Pozdrowienia z Bali Manfred

Dziękuję, że kilka sugestii zostało już tak szybko zrealizowanych. *********** Chciałem teraz przesłać wpis z obrazem, - obraz w skondensowanej formie przekazuje więcej - ale to (jeszcze) nie jest możliwe. Przeczytałem FAQ i obawy. Byłoby miło zobaczyć również od czasu do czasu humorystyczny wpis - myślę o Dany. Czy wkrótce będzie tutaj rozwiązanie? Ograniczenia przesyłania plików, a także dobre zarządzanie stroną internetową na pewno będą mogły ograniczyć nadużycia. Pozdrowienia z Bali Manfred

Napisany przez webmaster
ManfredBali pisze: Ogólnie rzecz biorąc, uważam, że platforma techniczna jest bardzo dobra, choć sugeruję ponowne przejrzenie istniejących kategorii. 1. Dział dla początkujących jest dobry, ale gdzie umieścić pytania? Tutaj również problem z dostępem, i kto odpowie na wszystkie pytania? 2. W średnim okresie sugerowałbym usunięcie prognoz, ponieważ treść nie jest aktualizowana i inni nie mają do niej dostępu. - Albo otworzyć dla wszystkich! Tam wszyscy mogliby założyć swoje koszule byka, lub wyjąć niedźwiedzią czapkę z mchu. 3. Nie podzieliłbym akcji według miejsc giełdowych, ponieważ ten sam tytuł można handlować na różnych giełdach. Natomiast byłaby rozróżnienie na - Akcje wysokiego ryzyka, (zazwyczaj trudno dostępne dane fundamentalne, a żyjące głównie z plotek i spekulacji), więc tzw. akcje penny, akcje hazardowe, itp. Eldorado dla krzykaczy i popychaczy na rynku. i - Akcje, dla których dane fundamentalne, analizy, itp. są dostępne i dla mnie mają sens, bo posiadają sprawdzone fakty. Jeśli byłyby możliwe podkategorie, można otworzyć jedną dla ABB lub innych tytułów specjalnego zainteresowania. Brakuje mi następujących kategorii, aby także te tematy nie były zbyt krótkie. Ważne jest również, aby zmniejszyć mieszankę w jednej kategorii i dobre wpisy nie znikały tak szybko. (Doświadczenie z Cash-Forum) Proponuję (nowe): 1. Technologia, narzędzia, komputer i interesujące linki użytkowników oraz przykłady. 2. Wpisy o ogólnym zainteresowaniu. Ogólne tematy. Byłoby to miejsce, gdzie można się irytować lub cieszyć ogólnymi tematami: Temat Aldi, zwycięstwa w piłce nożnej, polityka, itp. Tutaj można także umieścić ogólne analizy, pomysły inwestycyjne, itp. Zmieniłbym również kolejność, aby najważniejsze kategorie (najczęściej odwiedzane) ukazywały się na górze. Co na to moje salamandry (forum jest przecież udostępnione za darmo) i inne osoby? Wygląda na to, że zwiększa się zainteresowanie tym forum. Cieszy. Pozdrowienia z Bali Manfred
cześć manfred, dzięki najpierw za twoje sugestie.. - układ różnych kategorii został zdefiniowany przy współpracy kilku aktywnych użytkowników forum (w dyskusji e-mailowej). Ponieważ w tej dyskusji również pojawiły się różne opinie i propozycje, musieliśmy mimo to osiągnąć jednolity konsensus akceptowalny dla wszystkich. Nie chciałbym więc stale zmieniać tego układu kategorii, ponieważ użytkownicy forum mogliby być niezadowoleni, gdyby nie znaleźli swojej znanej struktury. - Nowe kategorie, takie jak Technologia, Narzędzia, zostały zdefiniowane na nowo. - Kategoria Dla Początkujących i Analizy Średnioterminowe są dostępne dla wszystkich. Te kategorie są jednak uważane za statyczne. Mogą publikować tylko zdefiniowani moderatorzy. Celem tych kategorii jest zapobieżenie temu, aby istotne wpisy nie zginęły w masie. Jeśli opublikujesz w cashforum świetny wpis, w który dużo czasu zainwestowałeś, zostanie on zatopiony przez inne wpisy innych użytkowników po maksymalnie 2 dniach. W moim forum osoby, które poświęciły dużo czasu na wpis i są przekonane, że ich wpis nie jest krótkotrwałego znaczenia, mogą zostać zdefiniowane jako moderatorzy w kategoriach Dla Początkujących i Analizy Średnioterminowe. Moderatorzy publikują tylko obiektywne raporty bez oczekiwania na odpowiedź innych użytkowników. Chciałbyś zostać tak zwanym moderatorem w tych dwóch kategoriach, będącym w takiej osobie, proszę wyślij mi prywatną wiadomość (kliknij na listę członków, a następnie na symbol PW u użytkownika salamandra. - Struktura różnych miejsc giełdowych powinna pozostać taka jak jest. Każda akcja może być handlowana na różnych miejscach, ale każda akcja ma swój macierzysty port z jego miejscem giełdowym. - Nie chciałbym uwzględniać pomysłów inwestycyjnych i akcji wysokiego ryzyka jako oddzielne kategorie, ponieważ wpisuje się to w logikę istniejących kategorii. Pozdrowienia Salamander

Cześć Salamander, Z obecnym rozszerzeniem jestem zadowolony. Jeszcze raz dzięki. Jako moderator nie czuję się wystarczająco wykwalifikowany. Chciałbym najpierw zdobyć więcej doświadczenia. Dla mnie o wiele ważniejsze byłoby rozwiązanie graficzne, ponieważ pewne zależności nie da się wyjaśnić tylko słownie. Pozdrowienia z Bali Manfred

Napisany przez webmaster
ManfredBali pisze: Cześć Manfredzie, Z aktualnym rozszerzeniem mogę żyć. Jeszcze raz dziękuję. Jako moderator czuję się niewystarczająco wykwalifikowany. Chcę najpierw zdobyć więcej doświadczenia. Dla mnie o wiele ważniejsze byłoby rozwiązanie z obrazem, ponieważ pewne związki nie da się wyjaśnić wyłącznie słownie. Pozdrowienia z Bali Manfred
Cześć Manfredzie, Wgrywanie własnych obrazów z własnego komputera nie jest możliwe. Używam standardowego rozwiązania forum, w którym nie mam możliwości aktywowania tego. Przepraszam za tę negatywną odpowiedź. Więcej informacji: Czy mogę wstawiać obrazy? Pozdrowienia Salamander

Cześć Salamander,

Nie ma problemu!

Dla ciekawego obrazu, grafiki, itp., użyję własnej domeny. Trochę bardziej skomplikowane, ale co się nie robi dla kolegów...

Testowy obraz:

Pozdrowienia z Bali
Manfred

Napisany przez ADMCI4
Salamander pisze: Przepraszam, przesłanie własnych obrazów z własnego komputera nie jest możliwe. Używam standardowego rozwiązania forum, którego nie mogę aktywować tej funkcji. Przepraszam za tę negatywną odpowiedź.
Cześć Salmander, Dzięki phpBB ta funkcja może być względnie łatwo dodana. Plugin do załączników jest standardowym elementem każdego dobrego forum phpBB. Wymagany jest rozsądny edytor oraz trochę czasu na zmodyfikowanie poszczególnych plików zgodnie z instrukcją. Jeśli już próbujesz dodać dodatkowe moduły, polecam również mod, który zapobiega temu, że długie adresy URL rozciągają okno. Niektórzy użytkownicy zamieszczają bardzo długie adresy URL, co sprawia, że czytanie reszty tekstu jest dość niezręczne. Zajrzyj na stronę www.phpbb.de i szybko znajdziesz to, czego szukasz. Jeśli potrzebujesz pomocy, możesz śmiało się do mnie zwrócić. Trochę się na tym znam i zarządzam forum phpBB z kilkoma tysiącami użytkowników ;-) Pozdrawiam Quiz PS: Nawet projekt, który nie jest całkowicie standardowy, działa cuda :wink:

Napisany przez ADMCI4
Cześć Mam krótkie pytanie. W mojej kategorii nieprzeczytane posty zawsze pojawiają się na górze, ale gdy klikam na post, najnowsze posty pojawiają się na dole. Czy w tym forum jest to zawsze tak ustawione, czy można to gdzieś zmienić? Uważam, że byłoby o wiele wygodniej, gdyby ostatni post był od razu na górze. Chociaż to nie do końca pasuje tutaj, ale nie chciałem zakładać nowego tematu z tego powodu. Pozdrowienia Techniczny

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata