- pt lis 18, 2005 5:04 am
W zasadzie uważam, że platforma techniczna jest bardzo dobra, jednak sugerowałbym ponowne przemyślenie istniejących kategorii.
1. Forum dla początkujących jest dobre, ale gdzie umieścić pytania?
Ponownie problem z dostępem i kto odpowie na wszystkie pytania?
2. Wyrzuciłbym średnioterminowe perspektywy, ponieważ treść nie jest aktualizowana i inni nie mają do niej dostępu.
- Lub otworzyć dla wszystkich!
Tam mogliby wszyscy założyć strój byka albo wyjąć z mchu kapelusz niedźwiedzia.
3. Nie podzieliłbym akcji według giełd, ponieważ ten sam tytuł można handlować na różnych giełdach.
Zamiast tego, warto byłoby odróżniać:
- Akcje o wysokim ryzyku,
(zazwyczaj trudno dostępne są dane fundamentalne, a istnieją one głównie dzięki plotkom i spekulacjom), czyli akcje typu penny stocks czy zocker stocks itp.
Raj dla krzykaczy rynkowych i osób promujących.
i
- Akcje,
dla których dostępne są dane fundamentale, analizy itp. i które dla mnie mają sens, ponieważ mają sprawdzone fakty.
Jeśli istniałyby podkategorie, można by otworzyć jedną dla ABB lub innych tytułów o szczególnym zainteresowaniu.
Brak mi następujących kategorii, aby tematy te nie były zbyt krótkie. Ważne jest także, aby kolorowy charakter jednej kategorii był zredukowany, a dobre wpisy nie znikały tak szybko. (Doświadczenie z forum Cash-Forum)
Proponuję (nowe):
1. Technologia, narzędzia, komputerowe linki użytkowników oraz przykłady.
2. Wpisy ogólnego zainteresowania. Ogólne.
To byłoby miejsce, w którym można by się ogólnie denerwować lub cieszyć: temat Aldi, zwycięstwa w piłce nożnej, polityka itp.
Również ogólne analizy, pomysły inwestycyjne itp. można by umieścić tutaj.
Zmieniłbym także kolejność, tak aby najważniejsze kategorie (najczęściej odwiedzane) pojawiały się na samej górze.
Co myślą o tym moje salamandry (forum jest przecież udostępniane za darmo) i inni?
Wygląda na to, że zwiększa się zainteresowanie tym forum. Miło.
Pozdrowienia z Bali
Manfred