Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Dyskusje na tematy związane z pracą i zawodem.

Re: Czy muszę podać pracodawcy powód choroby?

Napisany przez ADMCI4
Cześć ludzie, chcę zaznaczyć, że bardzo rzadko choruję i dlatego do tej pory rzadko musiałem chorować u swojego pracodawcy. Dwa tygodnie temu jednak doszło do tego, że miałem bardzo silne bóle głowy, spowodowane poważnym napięciem mięśni. Lekarz wystawił mi zwolnienie lekarskie na tydzień, aby mięśnie mogły się odpowiednio zrelaksować. Kiedy zadzwoniłem do sekretariatu mojej firmy, na początku tylko powiedziałem, że nie będę przychodził przez tydzień. Sekretarka poczekała i poprosiła mnie o podanie powodu mojej nieobecności. Czy jestem zobowiązany poinformować pracodawcę o przyczynie mojej choroby? Dziękuję.

Napisany przez Geld-Luxx
Oczywiście. Nie jesteś zobowiązany do ujawniania, co ci dolega. Jedynie czas trwania choroby jest istotny dla pracodawcy. Sekretarka wydaje się chcieć sobie więcej zezwolić, niż tak naprawdę może. Więc nie daj się zmylić, po prostu przesyłaj swoje zwolnienia lekarskie i wszystko będzie dobrze.

Napisany przez Naseweis
Charlie pisze: Cześć ludzie, muszę powiedzieć, że rzadko choruję i dlatego do tej pory bardzo rzadko musiałem poinformować mojego pracodawcę o chorobie. Ale dwa tygodnie temu nadeszło to i miałem bardzo silne bóle głowy spowodowane poważnym napięciem mięśni. Lekarz przepisał mi tydzień zwolnienia, aby mięśnie mogły się odpowiednio zrelaksować. Kiedy zadzwoniłem do sekretariatu mojej firmy, najpierw powiedziałem tylko, że nie będę mógł przyjść przez tydzień. Sekretarka oczekiwała więc i poprosiła mnie, abym jej powiedział, z jakiego powodu nie mogę przyjść.
To całkowicie słuszne, firma ma prawo dowiedzieć się o powodzie. Wystarczyłoby więc, gdybyś powiedział: Nie mogę przyjść, ponieważ zostałem zwolniony z powodu choroby. I oczywiście musisz również przesłać zwolnienie do firmy. Czy jestem zobowiązany poinformować pracodawcę o przyczynie mojej choroby? Nie jest wymagane udzielenie informacji na temat samej choroby! Pozdrowienia Mądrala

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata