Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Czy Sparkasse dokonuje transakcji w weekendy?

Napisany przez ADMCI4
Cześć, pamiętam dokładnie, że jakiś czas temu zauważyłem zmianę na moim koncie bankowym także w weekend. Jestem pewien, że kiedyś wypłata została zaksięgowana w sobotę na moje konto. Ostatnio zwróciłem na to uwagę, ale nie zauważyłem już żadnych zmian w saldzie w weekend. Czy to tylko przypadek, że bank dokonuje transakcji w weekend, czy może coś się zmieniło i kiedyś to było praktykowane, a teraz nie? Czy to wszystko nie działa automtycznie, a pracownicy nie muszą już wpisywać żadnych danych? Dzięki & Pozdrawiam

Napisany przez 2Escorpio
Banki w Niemczech oraz kasy oszczędnościowe dokonują transakcji tylko w dni robocze... czyli od poniedziałku do piątku, chyba że jest święto. W tle mogą być realizowane transakcje księgowe, ale są one nieważne dla klienta. W Twoim przypadku było to po prostu opóźnione uznawanie wpłaty np. w nocy z piątku na sobotę. Pozdrawiam, esco

Napisany przez 2Escorpio
LordesMan pisze: O ile wiem, można wszystko natychmiast przelać za pośrednictwem bankowości internetowej. Jednak rezerwacje nie są dokonywane w weekendy. Pozdrowienia
Możesz przesyłać pieniądze... jednak transakcje zostaną zaksięgowane dopiero następnego dnia roboczego.

Napisany przez Regen
Czyli jeśli w weekend przekazuję środki z konta Sparkasse (w regionie KSK) na inne konto Sparkasse w tym regionie, to pojawia się ono natychmiast jako saldo.

Napisany przez 2Escorpio

Poza tym, gdy w weekend przelałem środki ze swojego konta w Sparkassen (w regionie KSK) na inne [url]konto[/url] w Sparkassen w tym samym regionie, pieniądze pojawiły się natychmiastowo jako saldo dodatnie.

Co banki robią wewnętrznie, to zupełnie inna sprawa.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata