Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące ustawowego i prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego oraz reformy systemu opieki zdrowotnej.

Re: Którzy pacjenci muszą płacić dopłaty ryzyka w ubezpieczeniu zdrowotnym?

Napisany przez ADMCI4
Cześć ludzie! Moi rodzice przez całe swoje życie byli w ubezpieczeniu zdrowotnym na podstawie ustawy, a ja też na razie jestem. Jednak kusi mnie wybór prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego, jak tylko będzie mi na to stać z mojej pensji. Usłyszałem jednak, że w niektórych przypadkach trzeba dodatkowo płacić dopłatę za ryzyko obok zwykłej składki. Kto może mi powiedzieć, które osoby muszą płacić tę dopłatę i czym jest jej wysokość? Czy to również dotyczy zdrowych ludzi?

Napisany przez EasyD
Prywatne ubezpieczenia zdrowotne pobierają dopłaty za choroby przewlekłe. Wysokość tej dopłaty zależy od rodzaju choroby i oceny danej firmy ubezpieczeniowej. W najgorszym przypadku ubezpieczyciel może nawet odmówić ubezpieczenia. Osoba w pełni zdrowa oczywiście nie otrzymuje żadnych dopłat.

Napisany przez Blue
Dopłata jest również konieczna w przypadku nadwagi, nie jestem pewien co do palaczy. Co do kwestii nadwagi, uważam, że jest całkiem w porządku, ponieważ stanowi to zupełnie inną motywację do odchudzania. No cóż, na razie jednak prywatna polisa zdrowotna nie jest tematem do rozważań.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata